Back to Top

Οδοντόκρεμα φτιαγμένη από σοκολάτα

Ένας από τους βασικότερους εχθρούς των δοντιών, η σοκολάτα, γίνεται πλέον σύμμαχος στην προστασία τους.

Το φθόριο, βασικό συστατικό στις οδοντόκρεμες, αντικαθίσταται τώρα από τη σοκολάτα. Το επίτευγμα οφείλεται σε μια εταιρεία στη Λουιζιάνα (ΗΠΑ), η οποία παρήγαγε μια οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο. Η νέα οδοντόκρεμα λέγεται «Theodent» και αναζωογονεί την επιφάνεια των δοντιών χρησιμοποιώντας μια ουσία που παράγεται από τη σοκολάτα.

Βιβλίο ανοίγει με 6 διαφορετικούς τρόπους

Παρόμοια βιβλία υπάρχουν ελάχιστα στον κόσμο προκαλώντας το ενδιαφέρον κοινού αλλά και επιστημόνων.

Το εν λόγω βιβλίο που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας,  είναι ένα λατρευτικό κείμενο που εμπεριέχεται σε έναν δερματόδετο τόμο. Γράφτηκε στη Γερμανία του 16ου αιώνα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 6 βιβλία που το καθένα ανοίγει διαφορετικά και κλείνει με ένα μικρό κούμπωμα. Οι μεταλλικές «πόρπες» στην επιφάνειά του επιτρέπουν στο χρήστη να το ανοίξει με 6 διαφορετικούς τρόπους παρουσιάζοντας ταυτόχρονα 6 διαφορετικά βιβλία δεμένα σε έναν τόμο. 

Πιο επικίνδυνες οι πατάτες από τα χάμπουργκερ

Οι τηγανισμένες πατάτες των fastfoodς μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες για την υγεία μας.

Στο στόχαστρο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Η.Π.Α.), μπήκαν οι τηγανιτές πατάτες. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους φανέρωσαν μεγαλύτερες πιθανότητες παχυσαρκίας εάν τις καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Θεωρούνται μάλιστα ο κύριος υπεύθυνος για το πρόβλημα της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ.

Πρόστιμο σε όσους δεν τελειώσουν το γεύμα τους

Σε αυτή την τακτική προέβη το εστιατόριο «Hachikyo» στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας.

«Είναι ένας τρόπος για να εκτιμήσει ο καθένας το φαγητό που καταναλώνει, να σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι να παρασκευαστεί από τον μάγειρα, πόσος κόπος χρειάζεται για να βρεθούν οι πρώτες ύλες αλλά και να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που πληρώνει στο λογαριασμό. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις γεμάτα πιάτα στο τραπέζι! Ο καθένας οφείλει να τελειώσει όλο το φαγητό του και να μην πετάξει τίποτα», αναφέρει ο σεφ.