Back to Top

Η μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο

Μια ομάδα πέντε Ιταλών σεφ κατάφερε να παρασκευάσει μια πίτσα διαμέτρου 40 μέτρων.

Η μεγαλύτερη πίτσα, που έλαβε την ονομασία «Ottavia» (προς τιμήν του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού Αύγουστου), περιέχει 10.000 σάλτσα ντομάτας και 8.800 κιλά μοτσαρέλα, ενώ η ζύμη της δεν περιέχει γλουτένη. Ο επικεφαλής σεφ Dovilio Nardi αισθάνεται υπερήφανος για τη δημιουργία του, η οποία χρειάστηκε περίπου 48 ώρες για να ψηθεί.

Tι είναι η αγοραφοβία; Πώς εκδηλώνεται;

Η ασθένεια της αγοραφοβίας εντάσσεται διαγνωστικά στις αγχώδεις διαταραχές.

Πρόκειται για μια ομάδα καταστάσεων στις οποίες ο ασθενής αντιδρά με υπερβολικό άγχος σε καταστάσεις τις οποίες ερμηνεύει ως απειλητικές. Στην αγοραφοβία ο ασθενής νιώθει έντονο φόβο όταν βρίσκεται σε πολυσύχναστους χώρους, φοβάται ότι η διαφυγή θα είναι δύσκολη σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, και συχνά επιζητά την παρουσία ενός φίλου ή συγγενούς για να τον συνοδεύσει στις καθημερινές του δουλειές.

Τα μαθηματικά είναι μια «πονεμένη» ιστορία

Πολύς κόσμος θεωρεί τα μαθηματικά «πονεμένη» ιστορία και έχει και αποδεδειγμένα πλέον δίκιο.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου στο Chicago, εάν αντιμετωπίζεις τα μαθηματικά με φοβία, είναι αρκετά πιθανό απλά και μόνο η προετοιμασία για την επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος να ενεργοποιήσει την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την αίσθηση του σωματικού πόνου.