Back to Top

Πανέμορφος καταρράκτης μέσα στη θάλασσα

Περίπου 1.200 μίλια μακριά από τη νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής βρίσκεται Μαυρίκιος.

Πρόκειται για ένα νησιωτικό έθνος που διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα νερά και τις τεράστιες αμμώδεις παραλίες του, γι' αυτό και ο Μαυρίκιος αποτελεί έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό. Μια εναέρια φωτογραφία από το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού παρουσιάζει έναν θαλάσσιο καταρράκτη, ή τουλάχιστον μια εικόνα από ψηλά που δίνει την ψευδαίσθηση ορμητικών νερών που πέφτουν μέσα στον ωκεανό.

Κατασκεύασαν το αυτοκίνητο του Donald Duck

Το χαρακτηριστικό κόκκινο αυτοκίνητο της διάσημης πάπιας με το ναυτικό καπέλο, υπάρχει και στην πραγματικότητα.

Είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του Ντόναλντ και χωράει 2 μικρόσωμους ανθρώπους. Έχει ακόμη και τη χαρακτηριστική πινακίδα με τον αριθμό 313, που είναι η ημερομηνία γέννησης του Ντόναλντ Ντακ, 13 Μαρτίου.

Τι είναι αγάπη; Τα μικρά παιδιά απαντούν...


Την αγάπη τα παιδιά την καταλαβαίνουν και την αισθάνονται καλύτερα από τους μεγάλους, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Και, το σημαντικότερο, τη δίνουν απλόχερα, χωρίς διακρίσεις, και κυρίως χωρίς ανταλλάγματα. Απόλαυσε τις απαντήσεις τους…

Τόνια, 6 ετών
«Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα δεν μπορούσε να βάψει τα νύχια των ποδιών της γιατί δεν μπορούσε να σκύψει. Έτσι της τα έβαφε ο παππούς μου παρότι και αυτός είχε αρθρίτιδα στα χέρια του».


Βασίλης, 4 ετών
«Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει άρωμα κι ένα αγόρι after shave και μετά βγαίνουν έξω μαζί και μυρίζουν ο ένας τον άλλον.

Οι κροκόδειλοι τρώνε και φρούτα

Ο ρόλος των ζώων αυτών είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικός για τη διασπορά σπόρων και την κατάκτηση νέων περιοχών από τα φυτά.

Συνήθως, αυτή τη δουλειά την κάνουν τα έντομα, τα πουλιά οι γάτες και ορισμένα άλλα είδη. Πλέον, στη λίστα προστίθενται πλέον και οι κροκόδειλοι. Από τα 18 είδη κροκόδειλων που εξετάστηκαν, τα 13 τρώνε φρούτα και πολλά είδη φυτών. Το όφελος από τη διασπορά των σπόρων είναι αμοιβαίο: Τα φυτά διασκορπίζουν τα γονίδιά τους, ενώ τα ζώα παίρνουν θρεπτικά συστατικά.

57χρονη σώθηκε επειδή φορούσε σουτιέν

Διαρρήκτης πυροβόλησε μια 57χρονη γυναίκα στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μπανέλα του στηθόδεσμου της εξέστρεψε  όμως την πορεία της σφαίρας. Η γυναίκα είδε μία ομάδα ανδρών να προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι του γείτονά της το πρωί της Τρίτης. Όταν εκείνοι την αντιλήφθηκαν, ένας από αυτούς την πυροβόλησε, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η σφαίρα χτύπησε στην μπανέλα του στηθόδεσμου της γυναίκας και, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό της έσωσε τη ζωή. Επιβράδυνε την πορεία της σφαίρας τραυματίζοντάς την μεν, αλλά τα τραύματά της δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή της.

Γιατί λέμε «Tα σπάσαμε» ;

Στα παλιά τα χρόνια, οι Μακεδόνες, την παραμονή του γάμου τους, έβγαιναν με φίλους για κυνήγι. 

Στο κυνήγι αυτό, έπρεπε απαραίτητα να σκοτώσουν ένα αγριογούρουνο για να το προσφέρουν σαν δώρο στη νύφη. Οι Θρακιώτες, πάλι, την ημέρα του γάμου τους, έπρεπε να ημερέψουν ένα άγριο άλογο, από τα γνωστά θρακικά άλογα, που εκείνη την εποχή θεωρούνταν τα πιο άγρια.

Σκύλοι και γάτες κάνουν καλό στην υγεία μας

Έρευνες δείχνουν ότι οι γάτες και οι σκύλοι έχουν θετική συμβολή στην ανθρώπινη υγεία.

Μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνων, καθώς και άλλων ασθενειών. Ενδεικτικά, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του εγκεφάλου είναι μειωμένος στους ιδιοκτήτες γατών, επισημαίνει η Μαριόν Βιτκόκ, ερευνήτρια του κέντρου «Tour du Valat» στη μεσογειακή Γαλλία. Παρόμοια ήταν και τα συμπεράσματα άλλων ερευνητικών κέντρων.