Back to Top

Οι ξένες γλώσσες αυξάνουν την ευφυΐα μας

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποδείχτηκε πως συμβάλλει και στην βελτίωση της υγείας μας.

Μεταξύ των άλλων, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρης εμφάνισης της νόσου ΑλτσχάιμερΟι ερευνητές μελέτησαν μια ομάδα νεαρών μαθητών της Μεταφραστικής Ακαδημίας των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουψάλα, οι οποίοι καλούνται να μάθουν ξένες γλώσσες με πολύ ταχύ ρυθμό, που σπάνια συναντάται σε άλλα προγράμματα εκμάθησης.

Πόση ζάχαρη καταναλώνουμε ετησίως;


Κατά μέσο όρο, κάθε άνθρωπος καταναλώνει 20 κιλά ζάχαρη τον χρόνο. Η ποσότητα αυτή δεν καταναλώνεται απευθείας, αλλά και μέσω τροφών, καθώς η ζάχαρη αποτελεί ένα από συστατικά μιας απίστευτης ποικιλίας παρασκευασμένων φαγητών.



Διαφέρει η καφέ ζάχαρη από την λευκή;

Κι όμως είναι άλλος ένας μύθος ότι η καφέ ζάχαρη είναι ακατέργαστη, και επομένως και πιο υγιεινή.

Τα δυο είδη ζάχαρης δεν διαφέρουν τόσο πολύ όσο νομίζουμε. Παρόλο που πιστεύεται ότι η καφέ ζάχαρη είναι ακατέργαστη (ο όρος «ακατέργαστο» έχει ταυτιστεί λανθασμένα στη συνείδηση του κόσμου με τον όρο «υγιεινό»), η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η κύρια διαφορά των δυο ειδών είναι πως η καφέ ζάχαρη περιέχει επιπλέον μελάσα, όπου και οφείλει το χρώμα της αλλά και τη χαρακτηριστική της γεύση.

Ποταμός περνάει πάνω από άλλο ποταμό

Μια ασυνήθιστη πλωτή γέφυρα βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Έλβα στη Γερμανία.

Ο εν λόγω ποταμός βρίσκεται στο Μαγδεμβούργο, μια πόλη κοντά στο Βερολίνο. Στην ουσία πρόκειται για μια πρωτότυπη δημιουργία ενός ποταμού ώστε να περνάει πάνω από έναν άλλο ποταμό. Η κατασκευή της γέφυρας-ποταμού που κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια, ολοκληρώθηκε το 2003.

Το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει μετακινηθεί από τον άνθρωπο

Πρόκειται για την υπεράκτια πλατφόρμα φυσικού αερίου που φέρει το όνομα «Troll-Α».

Η πλατφόρμα φυσικού αερίου «Troll-A» αποτελεί μια εξαιρετική κατασκευαστική δομή που ζυγίζει 656.000 τόνους και έχει ύψος 472 μέτρα. Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σύνθετα έργα μηχανικής στην ιστορία αλλά και το μεγαλύτερο αντικείμενο που κατάφερε ποτέ να μετακινήσει ο άνθρωπος πάνω στην επιφάνεια της Γης.