Back to Top

Τα έξυπνα άτομα έχουν πιο πολλά προβλήματα

Σύμφωνα με πορίσματα ερευνών, οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα προσαρμογής στη κοινωνία.

Τα προβλήματα προσαρμογής μεταφράζονται σε προβλήματα δημιουργίας φιλίας, σχέσεων με το αντίθετο φύλο, δυσκολία στη δημιουργία οικογένειας, προβλήματα στην εύρεση εργασίας κτλ. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν μόνοι, ή και αν ακόμα δημιουργήσουν  οικογένεια, μάλλον θα γίνουν κακοί γονείς.

Εξουθενωτικό το επάγγελμα του εκπαιδευτικού

Κάθε ώρα διδακτικού έργου ενός καθηγητή αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η UNESCO, έπειτα από σχετική έρευνα της ίδιας. Οι 21 ώρες δηλαδή που καλείται να διδάξει ένας εκπαιδευτικός ανά εβδομάδα, αντιστοιχούν με 84 ώρες γραφείου. Αυτό συμβαίνει διότι η δυσκολία μίας εργασίας καθορίζεται κατά βάση από το πλήθος και τη δυσκολία των αποφάσεων που καλείται να λάβει ο εργαζόμενος κατά τη διάρκειά της.

Πότε ανακαλύψαμε ότι η Γη είναι στρόγγυλη;

Ορισμένοι αρχαίοι Έλληνες είχαν εκφράσει πρώτοι την άποψη ότι η γη είναι στρόγγυλη.

Τον 6ο αιώνα π.Χ. ο Έλληνας μαθηματικός Πυθαγόρας υποστήριξε πρώτος την συγκεκριμένη άποψη, αλλά λίγοι συμφώνησαν μαζί του. Τρεις αιώνες αργότερα, ο Έλληνας αστρονόμος Αρίσταρχος είπε κι αυτός ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, με τα ίδια όμως αποτελέσματα.

Τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου

Σε αντίθεση με τα 7 αρχαία θαύματα, τα σύγχρονα επιλέχτηκαν με βάση τις προτιμήσεις του κοινού.

Μια μεγάλη ψηφοφορία έλαβε μέρος στο διαδίκτυο η οποία είχε ως στόχο να αναδείξει τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η κατασκευή του υποψήφιου «θαύματος» να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το έτος 2000. Τα μνημεία που αναδείχθηκαν τελικά στις πρώτες 7 προνομιούχες θέσεις είναι:

Οι εξωγήινοι μας μετέφεραν στη Γη

Ο Δρ. Ellis Silver υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στη Γη από εξωγήινους πάνω σε κομήτες πριν 60.000 με 200.000 χρόνια.

Επικαλείται μάλιστα διάφορα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη φύση του ανθρώπου για να «αποδείξει» ότι οι άνθρωποι δεν εξελίχθηκαν μαζί με τις υπόλοιπες μορφές ζωής στον πλανήτη. Ειδικότερα, ο Δρ. Ellis Silver αποδίδει τους πόνους στην πλάτη στο γεγονός ότι ο άνθρωπος κατάγεται από έναν κόσμο με πολύ χαμηλότερη βαρύτητα, ενώ υποστηρίζει πως καιγόμαστε από τον ήλιο επειδή δεν σχεδιαστήκαμε για να εκτεθούμε στο φως του.

Ο χρόνος είναι σχετικός

«Κάθισε δίπλα σε μια γοητευτική γυναίκα επί μία ώρα και θα σου φανεί σαν ένα λεπτό» (Α.Einstein).
.
O Albert Einstein κάτι θα γνώριζε περισσότερο όταν διατύπωσε την παραπάνω φράση. Λύνοντας λοιπόν τις εξισώσεις του κατέληξε πώς ζούμε περισσότερο τρέχοντας. Ο χρόνος δηλαδή, εξαρτάται από το πεδίο βαρύτητας στο οποίο γίνεται η παρατήρηση και από την ταχύτητα του παρατηρούμενου σώματος.