Back to Top

Η μπύρα προκαλεί εξάρτηση

Ακόμη και μια γουλιά από οποιαδήποτε μπύρα μπορεί να εξιτάρει τον εγκέφαλό μας, αυξάνοντας την επιθυμία μας για ποτό.

Η επιθυμία αυτή ωστόσο, δεν να προέρχεται από την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα διαπίστωσαν ότι η γεύση της μπύρας προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ουσία η οποία έχει σχετιστεί με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή.

Τι θα φορούν οι αστροναύτες στον Άρη;

Το πρωτότυπο της στολής που θα φορούν οι πρώτοι αστροναύτες που θα φθάσουν στον Άρη, παρουσίασε η NASA.

Η στολή είναι γνωστή ως Ζ2 και τόσο ο σχεδιασμός της όσο και οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα ενσωματώνει, θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, τέθηκε μαζί με άλλα σχέδια σε δημόσια ψηφοφορία και απέσπασε το 63% των ψήφων.

Τα καλύτερα γλυκά της Ευρώπης

Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη και ανά την Ευρώπη υπάρχουν πολλά καταστήματα που το αποδεικνύουν.
Eccles cake στο Λονδίνο (Αγγλία): Παράγονται από τον φούρνο St John Bakery όπου σερβίρονται με τυρί τύπου Lancashire.
.........................................................................................................................................

Μην πίνεις θαλασσινό νερό (+photo)

Όσο καθαρό και αν φαίνεται πως είναι το θαλασσινό νερό, δεν περιέχει μόνο αλάτι.

Ο David Liittschwager είναι ένας καταξιωμένος και βραβευμένος φωτογράφος που έχει τραβήξει πολλές εικόνες για το «National Geographic». Η εν λόγω φωτογραφία απαθανατίζει την μικροπανίδα που υπάρχει μέσα σε μια μόνο σταγόνα θαλασσινού νερού μεγεθυμένη κατά 25 φορές. Διακρίνονται βακτήρια, σκουλήκια, αυγά, προνύμφες, διάτομα αλλά και μια ολόκληρη σειρά από άλλα ανατριχιαστικά όντα που δύσκολα αναγνωρίζονται.