Back to Top

Ξενοδοχείο χτισμένο από χιόνι

perierga.gr - Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο... από χιόνι!Στην πόλη Kemi της Φινλανδίας χτίζεται κάθε χειμώνα το «Snow Castle Hotel».

Κατασκευάζεται κάθε χειμώνα εδώ και αρκετά χρόνια εξ ολοκλήρου από φρέσκο χιόνι. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 3 μήνες, οπότε και λιώνει λόγω του ερχομού της άνοιξης. Η κατασκευή του διαρκεί περίπου πέντε εβδομάδες και απαιτούνται τόνοι χιονιού μέχρι να ολοκληρωθεί.

Στα σκουπίδια τα μισά τρόφιμα που παράγονται

Τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται ετησίως στον πλανήτη πετιούνται στα σκουπίδια.

Αυτό αντιστοιχεί δηλαδή σε 1,2 ως 2 δισεκατομμύρια τόνους τροφίμων ανά έτος, νούμερο που ασφαλώς συγκλονίζει. Οι επιστήμονες και συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έως και τα μισά από τα τρόφιμα που αγοράζονται πετιούνται από τον ίδιο τον καταναλωτή.

Τέλος οι λεκέδες στα ρούχα

Ύφασμα που απωθεί τους λεκέδες και τη βρωμιά δημιούργησαν ερευνητές στο Μίσιγκαν (Η.Π.Α.)

Δημιούργησαν «παντοφοβικά» υφάσματα τα οποία με τη βοήθεια μιας «αέρινης» επίστρωσης απωθούν ακόμη και τους πιο δυνατούς λεκέδες όπως π.χ. το λάδι, το πετρέλαιο και το οξύ. Η καινοτόμος επίστρωση αποτελείται κατά 95% από αέρα, με αποτέλεσμα να μην βαραίνει τα υφάσματα.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό

Κι όμως το 1969 οι καταρράκτες του Νιαγάρα έμειναν για 5 ολόκληρους μήνες χωρίς νερό. 

Ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα καταπονημένα τοιχώματα του καταρράχτη. Η διαδικασία συντήρησης κράτησε από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, χαρίζοντας έτσι την μοναδική ευκαιρία μέχρι σήμερα για μια ματιά στους καταρράκτες χωρίς νερό.