Back to Top

Μικρότεροι κι από ποντίκια οι πρόγονοί μας

Μικροσκοπικοί πίθηκοι, μικρότεροι κι από ποντίκια, ήταν οι πρώτοι πρόγονοί μας.

Κινέζοι, Αμερικάνοι και Γάλλοι επιστήμονες κατέληξαν από κοινού σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας τον αρχαιότερο απολιθωμένο σκελετό πρωτεύοντος που βρέθηκε στη Γη και ο οποίος εντοπίστηκε στην Κίνα (2003). Ο απολιθωμένος σκελετός, ανήκει σε ένα νέο γένος και είδος πιθήκου, που ονομάζεται Archicebus achilles (εικόνα αριστερά) που έζησε πριν από 55 εκατομμύρια χρόνια.

Τα μεγαλύτερα ψέματα ανδρών και γυναικών

Έρευνα παγκοσμίου επίπεδου αποκάλυψε τα πιο διαδεδομένα ψέματα ανδρών και γυναικών στο διαδίκτυο.

Οι γνωριμίες μέσω Internet και οι ατελείωτες διαδικτυακές συζητήσεις αποτελούν πλέον μια συνήθεια της καθημερινότητας. Εξαιτίας της ανωνυμίας που επικρατεί στο Internet όλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους τέλειο προφίλ. Η ειλικρίνεια απουσιάζει τις περισσότερες φορές, ενώ και τα δύο φύλα χρησιμοποιούν μια λίστα από ψέματα για να τραβήξουν επάνω τους όλα τα βλέμματα.

Μια ματιά στο σπίτι του μέλλοντος (+photo)

Κάθε επιφάνεια του σπιτιού που θα αποτελεί και μια οθόνη αφής, θα μπορεί να μιλήσει, να επικοινωνήσει, ακόμα και να «τιτιβίσει». 

Ένα ολόκληρο διαμέρισμα με αισθητήρες και προβολείς θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ενεργοποιεί τοίχους και δάπεδα μεταμορφώνοντάς τα σε μια γιγάντια οθόνη αφής. Μέσω αφής θα ελέγχονται τα πάντα: Τα φώτα, οι ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα ακόμα και η σύνδεση με το διαδίκτυο.

Τα θετικά της οικονομικής κρίσης

Κι όμως η οικονομική κρίση έχει και την θετική της πλευρά, αρκεί να διαθέτει κανείς σαρκασμό:

- Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δεν με αγριοκοιτάζει πια, αλλά λιώνει στα γέλια. Άσε που έδιωξε μερικούς αντιπαθητικούς.

- Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί έτσι θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.

Το διάβασμα ωφελεί την υγεία μας

Με το διάβασμα θωρακίζουμε τον εαυτό μας απέναντι σε διάφορες παθήσεις.

Όσο περισσότερο διαβάζουμε και βάζουμε το μυαλό μας να λειτουργεί, τόσο πιο πολύ θωρακιζόμαστε απέναντι σε διάφορες παθήσεις. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει ύστερα από επιστημονικές μελέτες, οι οποίες εξέτασαν εάν και πώς επηρεάζει το ψυχαγωγικό διάβασμα τον νου και το σώμα μας. Τα οφέλη του διαβάσματος είναι:

Γιατί λέμε «Σε τρώει η μύτη σου, ξύλο θα φας» ;

Έκφραση παροιμιακή, η οποία ξεκινάει λόγω πρόληψης και δεισιδαιμονίας  από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας.

Πίστευαν πως ο «κνησμός», η φαγούρα δηλαδή του σώματος, ήταν προειδοποίηση των θεών. Πίστευαν πως όταν ένας άνθρωπος αισθανόταν φαγούρα στα πόδια του, θα έφευγε σε ταξίδι. Όταν πάλι τον έτρωγε η αριστερή του παλάμη, θα έπαιρνε δώρα («Με τρώει το χέρι μου θα πάρω λεφτά», συνηθίζουμε να λέμε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο). 

Η δημοκρατία είναι μια «ψευδαίσθηση»

Ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Σκωτία), Αλέξανδρος Τάιλερ, αναφέρεται στην πτώση της αθηναϊκής Δημοκρατίας (2.100 χρόνια πριν): 

«Η δημοκρατία έχει πάντα προσωρινό χαρακτήρα. Απλά δεν μπορεί να υπάρξει ως μόνιμη μορφή διακυβέρνησης. Μια δημοκρατία θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι τη στιγμή που οι ψηφοφόροι ανακαλύψουν ότι μπορούν να ψηφίσουν οι ίδιοι αναμένοντας πλούσια δώρα από το δημόσιο ταμείο».