Back to Top

Η ιστορία του ελληνικού φραπέ

Το ήξερες ότι ο φραπέ είναι ένα ελληνικό κατασκεύασμα που επινοήθηκε κατά τύχη;

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης στην Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Nestle Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά. Σε ένα από τα διαλείμματα της παρουσίασης, ένας άλλος υπάλληλος της εταιρίας, ο Δημήτριος Βακόνδιος, θέλησε να πιει έναν ζεστό Nescafe. Μόνο που δεν έβρισκε ζεστό νερό.

Καφετιέρα με μνήμη ελέφαντα

Καφετιέρα αναγνωρίζει τα ξεχωριστά δαχτυλικά αποτυπώματα του καθενός, ώστε να θυμάται πώς προτιμά ο καθένας το καφέ του.

Η συσκευή Saeco Xelsis Digital ID της Philips, είναι η πρώτη στο κόσμο που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Μόλις ο χρήστης την αγοράζει, πιέζει το δάχτυλό του σε μια μικρή υποδοχή, δημιουργώντας έτσι το προσωπικό του προφίλ. Στη συνέχεια, προγραμματίζει τη καφετιέρα πώς ακριβώς θέλει το καφέ του (αναλογία καφέ, γάλατος, ζάχαρη; κτλ) και αυτό ήταν.

Το ποτάμι που έγινε πράσινο (+photo)


Πρόκειται για τον ποταμό Goldstream, ο οποίος διασχίζει την πόλη Langford του Καναδά.

Σύμφωνα με τις αρχές, προκλήθηκε από την προσθήκη της ουσίας φθορεϊσίνης. Πρόκειται για μια μη τοξική και καθόλου επικίνδυνη ουσία, που χρησιμοποιείται συχνά κατά τον έλεγχο των συστημάτων ύδρευσης. Η ουσία δεν επηρέασε αρνητικά τους πληθυσμούς των ψαριών. Το ποτάμι επανήλθε στο κανονικό του χρώμα μέσα σε μια ώρα, με την αστυνομία να αποδίδει το γεγονός σε φάρσα μαθητών.

Απαγορέυεται να φάει κανείς σάντουιτς στη Ρώμη

Τέλος στην κατανάλωση αρτοποιημάτων στο κέντρο της Ρώμης, έβαλε ο δήμαρχος της πόλης.

Για τους παραβάτες τα πρόστιμα κυμαίνονται από 25 έως και 500 ευρώ. Σάντουιτς, κριτσίνια, κουλουράκια, τυρόπιτες ή ψωμάκια, που συνήθιζαν να καταναλώνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αιώνιας Πόλης στις βόλτες τους ανάμεσα στα αρχαιολογικά αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου, αποτελούν παρελθόν.