Back to Top

Το παραμυθένιο κάστρο «Neuschwanstein»

Tο «Κάστρο του παραμυθένιου βασιλιά» ήταν υποψήφιο για να συμπεριληφθεί στα νέα 7 θαύματα του κόσμου.

Ανάμεσα στις ψηλές κορυφές των Άλπεων της νότιας Γερμανίας, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία (περιοχή Füssen), βρίσκεται το κάστρο Νόισβανσταϊν, δηλαδή το παλάτι του Λουδοβίκου Β΄, τον οποίο αποκαλούσαν παραμυθένιο βασιλιά.

Άλμα από υψόμετρο 39 χιλιομέτρων

Ο αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρντερ (20.04.1969), πραγματοποίησε στις 14.10.2012 άλμα στο κενό από τη ζώνη της στρατόσφαιρας.

Ένα αερόστατο ανέλαβε να ανεβάσει τον Αυστριακό στα 39 χιλιόμετρα, ώστε να   μπορέσει να σπάσει τέσσερα ρεκόρ Guinness. Ο θάλαμος σταμάτησε αρχικά την άνοδό του λίγο πάνω από τα 37 χιλιόμετρα όπως ήταν σχεδιασμένο, όπου ο Μπάουμγκαρτνερ και οι τεχνικοί στο κέντρο ελέγχου ξεκίνησαν τον τελικό έλεγχο των συστημάτων πριν το άλμα.

Τι πραγματικά σημαίνει «φτώχεια»...

Μια πλούσια οικογένεια ζει με όλες τις οικονομικές ανέσεις, μόνο που όλα τα μέλη της δείχνουν να μην εκτιμούν το πλούτο τους. 

Το αντίθετο μάλιστα. Είναι τις περισσότερες φορές αχάριστοι, δύσκολα ικανοποιούνται και πάντα ονειρεύονται κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν. Ο πατέρας, απογοητευμένος από την αχαριστία, αποφασίζει να ξεκινήσει τη διδαχή από το γιο του και να του δείξει στην πράξη τι σημαίνει πραγματική φτώχεια.