Back to Top

Αξίζει να δεις: Το στοίχημα του Σλέβιν

Αμερικάνικη ταινία παραγωγής 2006 με συνολική διάρκεια 110 λεπτά.

O Slevin (Josh Hartnett) που πηγαίνει στο διαμέρισμα του φίλου του Nick να τον συναντήσει αλλά αντί για αυτόν εκεί τον περιμένουν μια σειρά κακοποιών που χωρίς πολλές ευγένειες, καθώς νομίζουν πως είναι ο Nick, τον πηγαίνουν διαδοχικά στα αφεντικά τους Boss (Morgan Freeman) και Rabbi (Ben Kingsley). Κάθε κακοποιός ζητά απίστευτα πράγματα από τον Slevin προκειμένου να τον αφήσουν, ενώ μπλεγμένος στην υπόθεση είναι και ο διάσημος πληρωμένος δολοφόνος Mr Goodkat (Bruce Willis). Μάταια ο Σλέβιν προσπαθεί να τους πείσει δεν είναι ο άνθρωπός τους.

Δημιουργήθηκε μήλο «με ανθρακικό»

Το εν λόγω μήλο με ανθρακικό, μόλις δαγκωθεί, αρχίζει να αφρίζει στο στόμα.

Η ποικιλία Paradis Sparkling, όπως ονομάστηκε, χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί, και αποτελεί συνδυασμό δύο ποικιλιών, της Ρέζι από την Ανατολική Γερμανία και της Πιρουέτ από τη Δανία. Η ποικιλία Ρέζι είναι γνωστή για τη γλυκύτητα και την υφή της αλλά τα χρόνια πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου (1989), η πρόσβαση σε αυτήν ήταν περιορισμένη.

Οι γυναίκες παίρνουν πιο βαριά τους καυγάδες

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Γρανάδα (Ισπανία) επιβεβαιώνει πως το γυναικείο φύλο συγχύζεται περισσότερο σε έναν καβγά.

Οι γυναίκες ταράζονται περισσότερο από τους καυγάδες με τον σύντροφό τους, διότι εγείρονται εντονότερα συναισθήματα μέσα τους. Ωστόσο, οι άντρες είναι η αιτία των περισσότερων καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών, διότι είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν «ισχυρά υπονομευτικά συναισθήματα», όπως οργή ή περιφρόνηση.

Το μεγαλύτερο παζλ του κόσμου

Είναι τεράστιο, καθώς έχει διαστάσεις 5,4 x 1,92 μέτρα και αποτελείται από 32.256 κομμάτια.

Η θεματολογία του προέρχεται από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων και ζυγίζει 17 κιλάΕίναι ένα εμπορικό παζλ που σημαίνει πως είναι διαθέσιμο σε όλους. Τα μόνα πράγματα που χρειάζονται είναι 200 ευρώ, ένα μεγάλο δωμάτιο και πολύ πολύ μεγάλη υπομονή. Το παζλ έχει κερδίσει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες, ενώ χαρακτηριστικό του μεγέθους του είναι ότι πωλείται μαζί με καροτσάκι για τη μεταφορά του.

Εστίες βακτηρίων οι πετσέτες της κουζίνας

Οι πετσέτες της κουζίνας φιλοξενούν αποικίες επικίνδυνων βακτηρίων τονίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι το 89% των πετσετών κουζίνας φιλοξενούν εντερικά βακτήρια, με το 25% εξ αυτών να περιέχουν το βακτήριο E. coli. «Η συχνή μόλυνση του σφουγγαριού της κουζίνας και των πετσετών υποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα μπορούσε να παίξει ρόλο ως προς την μόλυνση των τροφίμων και των χεριών μας» αναφέρουν οι επιστήμονες.