Back to Top

Πως θα έβριζαν οι αρχαίοι Έλληνες σήμερα;

Αν οι αρχαίοι Έλληνες ζούσαν στη σημερινή εποχή, θα έβριζαν κάπως έτσι...

Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα

Λάβε κίναιδε = Πάρ' τα π...

Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γ...

Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γ...

19χρονος Ολλανδός φοιτητής εφηύρε την τεχνολογία για να καθαριστούν οι ωκεανοί

Ο Μπόγιαν Σλατ αντί να παραπονιέται για την κατάσταση των θαλασσών, επέλεξε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ύστερα από 3 χρόνια εντατικής έρευνας και με αρκετές σκέψεις που δεν προχώρησαν, ο Μπόγιαν κατέληξε στην ιδέα μιας μηχανής με σχήμα τεράστιου «χωνιού» . Το σύστημα αυτό μπορεί να κινηθεί σε συμφωνία με τα υποθαλάσσια ρεύματα, με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η κατανάλωση ενέργειας με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομική και περιβαλλοντική σκοπιά.

Τεστ προσωπικότητας: Οι βαθύτεροι φόβοι σου

Το τεστ σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από τον Ούγγρο ψυχίατρο Ζόντι (Szondi).

Σκοπός της δοκιμασίας είναι να διερευνήσει τις βαθύτερες παρορμήσεις (τα απωθημένα) ενός προσώπου, βάσει της συμπάθειας ή της αποστροφής που του προκαλούσαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ψυχοπαθών. Το τεστ στηρίζεται στη γενική αντίληψη ότι τα χαρακτηριστικά που μας ενοχλούν περισσότερο στους άλλους, είναι εκείνα, που σε κάποιο πρώιμο στάδιο της ζωής μας, μας προκάλεσαν αποστροφή σε σχέση με τον εαυτό μας, γι’ αυτό και τα έχουμε απωθήσει.

Μελλοντικά, η άμμος θα κοστίζει όσο ο χρυσός

Η άμμος κινδυνεύει με εξαφάνιση και αρκετοί γεωλόγοι την αποκαλούν τον επόμενο «χρυσό».

Η παρέμβαση του ανθρώπου, θα καταστήσουν με το πέρασμα του χρόνου την άμμο σπάνια, και όσο πιο δυσεύρετη γίνεται, τόσο πιο πολύτιμη και ακριβή θα είναι. Η άμμος αποτελεί σήμερα την πρώτη ύλη για την κατασκευή γυαλιού, πλαστικού, κόλλας, χρωμάτων, μπετόν και μικροεπεξεργαστών. Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι η ετήσια ανάγκη σε άμμο και αμμοχάλικο παγκοσμίως φτάνει τους 40 δισεκατομμύρια τόνους.