Back to Top

Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο;

Ομάδα γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιέγης (Βέλγιο), ερεύνησαν την εμπειρία του ανθρώπου όταν πλησιάζει το θάνατο.

Η ομάδα, με επικεφαλή τον Στεφάν Λορίς, έχει καταγράψει συνομιλίες με πολλούς ασθενείς οι οποίοι έχουν συνέλθει από κώμα. Αυτό όμως που δεν πίστευε, ήταν πως η αίσθηση όλης αυτής της εμπειρίας θα είναι πιο πραγματική και από την αληθινή ζωή, όπως επιμένουν όλοι όσοι την έχουν βιώσει.

Που αποθηκεύει η Google όλα τα δεδομένα της;

Μόλις το 2012 επέτρεψε η Google για 1η φορά την είσοδο στους αποθηκευτικούς της χώρους.

Ο χώρος που πραγματοποιείται η αποθήκευση του τεράστιου όγκου των δεδομένων της, παρουσιάζει μια σειρά από εντυπωσιακές εικόνες. Η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και η άψογη οργάνωση, είναι αυτά που μπορεί να διακρίνει κανείς μέσα στα data centers, ενώ βασικό χαρακτηριστικό είναι η επιλογή των χρωμάτων, που ακολουθεί πιστά της αποχρώσεις που έχει η Google στο λογότυπό της.

Τα φυτά γνωρίζουν Μαθηματικά

Τελικά έχουν δίκιο όσοι αποκαλούν «φυτό» τον συμμαθητή τους που είναι καλός στα Μαθηματικά.

Πείραμα στη Βρετανία δείχνει ότι τα φυτά κάνουν αριθμητικές πράξεις για να υπολογίσουν τα αποθέματα της τροφής τους. Οι ερευνητές του Κέντρου John Innes στο Νόργουιτς, διαπιστώνουν ότι τα φυτά ρυθμίζουν το ρυθμό κατανάλωσης αμύλου έτσι ώστε να μην ξεμείνουν από αποθέματα στη διάρκεια της νύχτας, όταν δεν μπορούν να παράγουν τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης.