Back to Top

Ποιες πόλεις έχουν τον περισσότερο πληθυσμό;

Οι πέντε πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό είναι (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται τα περίχωρα):

1.Σανγκάη (Κίνα): 17.836.133 κάτοικοι

Το μεγαλύτερο αστικό λεωφορείο

Το AutoTram Extra Grand, έκανε τη παρθενική του εμφάνιση στη Δρέσδη (Γερμανία).

Το εντυπωσιακό όχημα έχει 31 μέτρα μήκος, χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για τη κίνησή του, ενώ μπορεί να μεταφέρει μέχρι 256 επιβάτες. Η καινοτομία του λεωφορείου δεν έγκειται μόνο στο μήκος του, αλλά πάνω απ ‘όλα στην ικανότητά του να ελίσσεται σαν ένα συμβατικό 12 μέτρων αστικό λεωφορείο. 

Οι πόλεις με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό χάος

Πολλοί δήλωσαν, ότι αρκετές φορές σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα πόδια.

8.000 άνθρωποι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνθήκες οδήγησης στη πόλη όπου κατοικούν, με βάση το στρες που τους προκαλεί, το χρόνο που σπαταλούν αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους. Σχεδόν οι μισοί απάντησαν πως θα ήθελαν να μετακινούνται περισσότερο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι με το αυτοκίνητό τους.

Τι λένε τα μικρά παιδιά για τις μητέρες τους...

Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μητέρες τους. Απαντώντας με αθωότητα, τρυφερότητα, αγάπη σχετικά και με μια μεγάλη δόση χιούμορ, ξάφνιασαν τους πάντες.

Γιατί ο Θεός έπλασε τη μαμά;
- Είναι η μόνη στο σπίτι που ξέρει πού είναι το κάθε πράγμα!
- Για να καθαρίζει το σπίτι!
- Για να μας βοηθήσει εκεί έξω, μόλις γεννηθούμε!

Giethoorn: Μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα

Κρυμμένη στα πράσινα λιβάδια της ολλανδικής επαρχίας, βρίσκεται η πόλη Giethoorn.

Μια πόλη, που έχει καταφέρει να μείνει μακριά από την πολυκοσμία και τη φασαρία των μεγαλουπόλεων. Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού πρόκειται για έναν τόπο χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα. Η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής γίνεται με βάρκες μέσω των γραφικών καναλιών του χωριού, κάτι που οδήγησε πολλούς να την αποκαλούν «Η Βενετία του Βορρά».