Back to Top

Ψωμί το οποίο δεν μουχλιάζει

Μια αμερικανική εταιρεία υπόσχεται ψωμί που θα διατηρείται φρέσκο τουλάχιστον για 2 μήνες. 

Η επαναστατική τεχνική αναπτύχθηκε από την εταιρεία Microzap και έχει να κάνει με τον τρόπο επεξεργασίας της ζύμης: Το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν το φαινόμενο της μούχλας.

Η μαγειρική έκανε τον άνθρωπο πιο έξυπνο

Μάλλον επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι άνθρωπος έγινε πιο έξυπνος χάρη στη μαγειρική.

Το τεμαχισμένο και μαγειρεμένο φαγητό επιτρέπει στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα να αντλεί περισσότερη ενέργεια. Κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού το μαγείρεμα διασπά τα συστατικά των τροφών και περιορίζει τις ενεργειακές απαιτήσεις της πέψης. Αντιθέτως, το ωμό μη επεξεργασμένο φαγητό, θα έπρεπε μασηθεί ασταμάτητα για 9 ώρες την ημέρα προκειμένου να θρέψει τον ενεργοβόρο εγκέφαλο.