Back to Top

Η μπύρα κάνει καλό στο κρυολόγημα

Ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στη μπύρα μπορεί να μας προστατεύσει από μια κοινή ίωση. 

Οι ιατροί ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo, στα πλαίσια μιας ιαπωνικής μελέτης, διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη (humulone), είναι αποτελεσματική έναντι του ιού (RS) του αναπνευστικού, ενώ  παρουσιάζει παράλληλα και αντι-φλεγμονώδη δράση.

Τι γίνεται σε 1 μόνο λεπτό μέσα στο Internet

Η Shanghai Web Designers, για να μας δώσει μια εικόνα της ασύλληπτης χρήσης του διαδικτύου, συγκέντρωσε σε πίνακα τι γίνεται ανά 60 δευτερόλεπτα μέσα στο διαδίκτυο.

1. 694.445 αναζητήσεις γίνονται μέσω Google

2. 695.000 ενημερώσεις κατάστασης, 79.364 δημοσιεύσεις τοίχου και 510.040 σχόλια δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

3. Δημιουργούνται 60 νέα ιστολόγια και 1.500 νέες αναρτήσεις.

Οι άρρωστες γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο

Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες είναι τελικά αυτές που γκρινιάζουν περισσότερο όταν έχουν γρίπη. 

Σε αντίθεση, οι άντρες προσπαθούν να κρύψουν τα συμπτώματά τους και προσποιούνται ότι είναι μια χαρά. Οι επιστήμονες από τη σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, ανέλυσαν στοιχεία από 5.000 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι κλήθηκαν να αναφέρουν οποιοδήποτε σύμπτωμα από το ανώτερο αναπνευστικό και να βαθμολογήσουν το πώς ένιωθαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100.

Η ιστορία του τραγουδιού «Άγια Νύχτα»

Η Άγια Νύχτα είναι ίσως το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σ' όλο τον κόσμο. 

Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι και άλλοι, το αναγνώρισαν ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι, με μια παράξενη δύναμη που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Κατά καιρούς, η πατρότητά του αποδόθηκε στον Μότσαρτ, στον Χάιντν ή στον Μπετόβεν.

Βουτιά θανάτου σε πισίνα 30 εκατοστών (+video)

Ο Darren Taylor από τις ΗΠΑ πήδηξε από τα 11,20 μέτρα σε πισίνα βάθους μόλις 30 εκατοστών.

Έσπασε τo ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το 2005 (11 μέτρα). Η επιτυχία του αυτή, του χάρισε άλλη εκ νέου μια θέση στο βιβλίο GuinessΤο κατόρθωμα του 50χρονου Αμερικάνου από το Κολοράντο μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού έχουν προηγηθεί προπόνηση 25 χρόνων. Μετά το νέο ρεκόρ του δήλωσε: "Η πτώση πονάει μεν, αλλά κρατάει για λίγο. Η δόξα κρατάει για πάντα".

Η πιο «άνετη» φυλακή στον κόσμο

Σε αυτή την φυλακή της Νορβηγίας, οι έγκλειστοι δεν σκέφτονται καν να δραπετεύσουν. 

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς θέλουν να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Η φυλακή Bastoey στη Νορβηγία θυμίζει περισσότερο κατασκήνωση και λιγότερο (έως ελάχιστα) με χώρο εγκλεισμού, καθώς είναι χαμηλής ασφάλειας, ενώ δραστηριότητες όπως το τένις, η ιππασία και το κολύμπι είναι μια καθημερινή πραγματικότητα, όταν, βέβαια, ο καιρός το επιτρέπει.