Back to Top

Η ιστορία του οίκου Christian Dior

Το ήξερες πως ο Christian Dior πήρε την απόφασή του να ασχοληθεί με την σχεδίαση ρούχων βασισμένος στη συμβουλή του Αστρολόγου του;

Ο Κρίστιαν Ντιόρ«μάγος» της υψηλής ραπτικής, δημιουργός του διάσημου οίκου, ήταν τόσο προληπτικός που δεν έκανε σχεδόν τίποτα χωρίς να συμβουλεύεται τον Αστρολόγο του. Ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα, ύστερα από την ανεπιτυχή  ενασχόλησή του με την ζωγραφική την οποία αγαπούσε από μικρός. Τα σχέδιά του, τράβηξαν το ενδιαφέρον ενός μεγιστάνα (1946), ο οποίος και πρότεινε να σχεδιάσει ρούχα για μια κολεξιόν του.

Πως αναγνωρίζει ο εγκέφαλός μας τις λέξεις;

Η επιστημονική έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (Μεγάλη Βρετανία).

Απέδειξε ότι μπορούμε εύκολα να διαβάσουμε μια αναγραμματισμένη ή ανορθόγραφη λέξη, αρκεί το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της να είναι στη σωστή σειρά. Το γεγονός αυτό, οφείλεται στην ιδιότητα του ανθρώπινου εγκέφαλου, που  αναγνωρίζει την λέξη στο σύνολό της σαν εικόνες και όχι κάθε γράμμα ξεχωριστά. Οι ενδιάμεσες θέσεις μπορούν να καταλαμβάνονται από τα γράμματα της κάθε λέξης σε τυχαία σειρά, μπερδεμένα και παρόλα αυτά να διαβάζουμε δίχως κανένα πρόβλημα.