Back to Top

Σοκαριστικά σχολικά προβλήματα Μαθηματικών

Ένας δάσκαλος της Γ' τάξης σε σχολείο της Ουάσιγκτον αποφάσισε να πρωτοτυπήσει με τα μαθηματικά του προβλήματα, αλλά με εντελώς αποτυχημένο τρόπο.

Οι γονείς των μαθητών έπαθαν σοκ, όταν μια μέρα τα παιδιά τους γύρισαν σπίτι με προβλήματα μαθηματικών που έκαναν λόγο για πεθαμένα παιδιά και Αφρικανικούς μέσα σε φούρνους. Οι κηδεμόνες των μικρών αντέδρασαν άμεσα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δασκάλου. Αιτήθηκαν την τάχιστη απομάκρυνσή του, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, τα προβλήματα ήταν εμπνευσμένα από βίαια βιντεοπαιχνίδια.

Η μεγαλύτερη λέξη παγκοσμίως είναι ελληνική

Η αρχαία ελληνική γλώσσα κατέχει, μεταξύ άλλων, και άλλο ένα μοναδικό ρεκόρ.

Στο έργο του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» υπάρχει η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο η οποία αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές. Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εκπληκτική ευχέρεια της ελληνικής γλώσσας να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών. Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:

Πρόωρη απώλεια μνήμης για όσους πίνουν πολύ

Έως και έξι χρόνια νωρίτερα είναι πιθανόν να αρχίσουν να εμφανίζονται τα σημάδια απώλειας μνήμης λόγω γήρανσης.

Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), μελέτησαν επί μια τουλάχιστον δεκαετία πάνω από 5.000 άνδρες και 2.100 γυναίκες ηλικίας 45 έως 69 ετών. Η μελέτη έδειξε ότι οι συχνοί πότες (πάνω από 36 γραμμάρια αλκοόλ τη μέρα) εμφάνιζαν πρόωρη απώλεια μνήμης και έκπτωση των άλλων νοητικών λειτουργιών τους, από 18 μήνες έως έξι χρόνια νωρίτερα σε σχέση με αυτούς που πίνουν λίγο ή καθόλου.

Τι δεν γνωρίζεις για το σώμα σου...

Υπάρχουν μερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος που ίσως δεν γνωρίζεις.

1. Τα αποτυπώματα των δακτύλων των ποδιών μας είναι εξίσου μοναδικά με τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.

2. Όταν κοιμόμαστε χάνουμε την αίσθηση της όσφρησης.

3. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1.460 όνειρα το χρόνο.

Ρόδα του λούνα παρκ σε ύψος 450 μέτρων

Η «υψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στο κόσμο» όπως χαρακτηρίζεται,  βρίσκεται στη Κίνα.

Η ρόδα που βρίσκεται στη πόλη Guangzhou, είναι κατασκευασμένη στην οροφή του πύργου Canton, σε ύψος 450 μέτρων, αποτελείται από 16 διάφανες καμπίνες ικανές να φιλοξενήσουν 96 επιβάτες ταυτόχρονα. Κάθε καμπίνα έχει πλάτος τρία μέτρα και είναι φτιαγμένη με ένα ειδικό μακρομοριακό υλικό που επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα.