Back to Top

Ποιες είναι οι αληθινές αξίες της ζωής; (+video)

Η Media Arts Production της Αυστραλίας, δημιούργησε ένα video για να μας δώσει ένα μεγάλο ηθικό δίδαγμα.

Ένα αγοράκι φτωχό, με σκισμένα παπούτσια κάθεται στενοχωρημένο. Κάποια στιγμή συναντά ένα άλλο παιδί που φοράει ολοκαίνουργια παπούτσια. Το ζηλεύει. Εύχεται να ήταν στην θέση του. Η ευχή του πραγματοποιείται, αλλά αποδεικνύεται πως το άλλο παιδάκι ζούσε κάτι πολύ χειρότερο από την φτώχεια...

Πόσο δυνατοί ήταν οι αρχαίοι Έλληνες πυγμάχοι;

Ήταν τόσο δυνατοί, ώστε ακόμα και ο θρύλος του μποξ, ο Μωχάμετ Αλί, δεν θα είχε καμία ελπίδα απέναντί τους.

Η πυγμαχία («πυγμή») στην αρχαία Ελλάδα ήταν σκληρότερη ακόμη και από το σημερινό επαγγελματικό box. Στην αρχαία πυγμαχία δεν υπήρχαν ούτε κατηγορίες βαρών, ούτε γύροι με ενδιάμεσα διαλείμματα, ούτε βαθμοί, ούτε νίκη ή ήττα στα σημεία, ούτε διακοπή σε περίπτωση αιμορραγίας των αθλητών.

Διάδρομος αεροδρομίου πάνω από τον δρομο

Το αεροδρόμιο Halle, εξυπηρετεί τη Λειψία και την πόλη Halle στη Γερμανία. 

Η ανάγκη επέκτασής του και η έλλειψη χώρου στην ευρύτερη περιοχή ανάγκασαν τους ειδικούς να κάνουν μια καινοτομία στην κατασκευή, δημιουργώντας έναν νέο διάδρομο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Έτσι, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των αεροσκαφών είναι πλέον ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο για τους διερχόμενους οδηγούς. 

Η ιστορία του αναπτήρα Zippo

Ο πρώτος αναπτήρας Zippo δημιουργήθηκε στις Η.Π.Α το 1932 από τον George G.Blaisdel.

Ο Τζορτζ Μπλέισντελ, μέχρι τα 37 του χρόνια δεν είχε πετύχει κάτι το αξιόλογο. Όλα όμως άλλαξαν το 1932, όταν ο Τζορτζ πήρε μέρος σε έναν χορό στην πόλη Πενσιλβανία. Βγαίνοντας κάποια στιγμή στο μπαλκόνι για να καπνίσει, παρατήρησε έναν καλοντυμένο φίλο του να προσπαθεί να ανάψει με έναν άσχημο και φθηνό αναπτήρα ένα τσιγάρο. Αυτό ήταν...

Βρέθηκαν φάλαινες στην έρημο της Χιλής

Μυστήριο περιβάλλει τα απολιθωμένα κουφάρια 75 φαλαινών που βρέθηκαν θαμμένα στην έρημο. 

Πώς έφτασαν όμως οι φάλαινες σε μια απόσταση 800-900 μέτρων από την ακτογραμμή; Εχασαν τον προσανατολισμό τους και βγήκαν στη στεριά; Μετακινήθηκαν λόγω κατολίσθησης και παγιδεύτηκαν σε μια λιμνοθάλασσα; Οι ειδικοί ακόμα προσπαθούν να βρουν μια άκρη, τη στιγμή που το εύρημα κρίνεται από τα σημαντικότερα στο είδος του.

Ο βραδινός ύπνος με ανοιχτό φως μας παχαίνει

Ο φωτισμός το βράδυ διαταράσσει τον κύκλο ύπνου-αγρυπνίας, αφού μας επιτρέπει να μένουμε ξύπνιοι πολύ μετά τη δύση του ηλίου.

Επιστήμονες στο Λονδίνο (Αγγλία), αφού ανέλυσαν στοιχεία από 113.000 άτομα, ανακάλυψαν ότι το υπερβολικό φως στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο συσσώρευσης περιττών κιλών. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον διατρέχουν τα άτομα που κοιμούνται με φως το οποίο τους επιτρέπει «να βλέπουν έως την άλλη άκρη του υπνοδωματίου».