Back to Top

Γιατί λέμε «Ο μήνας του μέλιτος»;

Πρόκειται για μια παράδοση που έχει καθιερωθεί από την αρχαία Ελλάδα.

Οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν παντρεύονταν, για έναν ολόκληρο μήνα δεν έκαναν καμιά δουλειά. Κι όχι μόνο οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες. Αντίθετα, οι Σπαρτιάτες ήταν αναγκασμένοι να παρευρίσκονται στα καθημερινά γυμνάσια. Ο βασιλιάς τους ο Άγις, μόλις παντρεύτηκε, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη γυναίκα του αμέσως μετά το γάμο και να φύγει για τα τον πόλεμο. 

Πήγε να ληστέψει τράπεζα. Τελικά πήρε δάνειο

Το συγκεκριμένο ''κατόρθωμα'' οφείλεται σε έναν 59χρονο από την Καλιφόρνια (Η.Π.Α.).

Μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον ταμία 2000 δολάρια ενημερώνοντας τον ότι πρόκειται για ληστεία. Αρχικά δημιουργήθηκε ένας πανικός, αλλά όταν οι υπάλληλοι του είπαν ότι θα μπορούσε να ζητήσει το συγκεκριμένο ποσό σε δάνειο, ο επίδοξος ληστής έδειξε να το σκέφτεται. Ρωτώντας για τη δόση του δανείου και τα επιτόκια έχασε χρόνο και συνελήφθη τελικά από τις αρχές.

Πλανήτης με τέσσερις Ήλιους γύρω του

Είναι ο μοναδικός γνωστός μέχρι σήμερα πλανήτης, που φωτίζεται από τέσσερα άστρα.

Εντοπίστηκε από δύο χρήστες του Διαδικτύου, που συμμετείχαν σε εθελοντικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό εξωπλανητών. Ο εξωπλανήτης PH1, βρίσκεται σε απόσταση 5.000 ετών φωτός από τη Γη. Είναι ένας γίγαντας από αέριο με διάμετρο 6 φορές μεγαλύτερη από της Γης, όσο είναι περίπου το μέγεθος του πλανήτη Ποσειδώνα.