Back to Top

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το δάσος του Αμαζονίου

Έντονη ανησυχία εξέφρασαν οικολόγοι ακτιβιστές για τα νέα στοιχεία που αφορούν τον Αμαζόνιο.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου συνεχίζει να συρρικνώνεται και οι ρυθμοί της εκδάσωσης συνεχίζουν να επιταχύνονται. Η οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) ανέφερε ότι τα εν λόγω στοιχεία σηματοδοτούν «αντιστροφή (της κατάστασης) έπειτα από πολλά χρόνια επιβράδυνσης των ρυθμών εκδάσωσης».

Το πιο καινοτόμο περιβαλλοντικό πάρκο

Το Οικολογικό Εθνικό Ινστιτούτο στη Νότια Κορέα πρόκειται να δημιουργήσει ένα προηγμένο περιβαλλοντικό πάρκο.

Το «Project Ecorium» θα είναι ένα εντυπωσιακό περιβαλλοντικό κέντρο το οποίο θα απλώνεται μια έκταση 33.000 τετραγωνικών μέτρων φυσικού περιβάλλοντος και θα περιλαμβάνει θόλους, θερμοκήπια, τεχνητές λίμνες, χώρους περιπάτου αλλά και μια μεγάλη συλλογή σπάνιων φυτών και ζώων.

Η προέλευση της Κοκκινοσκουφίτσας

Οι επιστήμονας ανέτρεξαν στις ρίζες της Κοκκινοσκουφίτσας, ενός από τα πιο παλιά αγαπημένα παραμύθια.

Στηριζόμενοι σε ένα μαθηματικό μοντέλο το οποίο χρησιμοποίησαν βιολόγοι για να μελετήσουν την εξέλιξη των ειδών, απέδειξαν ότι η Κοκκινοσκουφίτσα είχε τις ίδιες ρίζες με το διάσημο γερμανικό παραμύθι «Ο Λύκος και τα επτά Κατσικάκια», αλλά εξελίχθηκε σε διαφορετική ιστορία.

Τι θα θέλαμε να κρατήσει για πάντα...

Πολλά είναι τα συναισθήματα που θέλουμε να απολαμβάνουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια και πάντα στενοχωριόμαστε όταν αυτά τελειώνουν.

Αγωνιούμε μέχρι να έρθει πάλι η ώρα που θα τα γευτούμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο: Από μια στιγμή με ένα αγαπημένο πρόσωπο μέχρι μια βουτιά στη θάλασσα, και από ένα ταξίδι έως ένα τραγούδι ή ένα καλό βιβλίο. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει 11 πράγματα που μοιάζουν να είναι κοινά και αγαπημένα για τους περισσότερους από εμάς.

Χαμηλό δείκτη ευφυΐας τα παιδιά των fast food

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες και fast food, έχουν χαμηλότερο iQ σε σχέση με εκείνα που μεγαλώνουν με σπιτικό φαγητό. 

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κολέγιο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου σε 4.000 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, διαπιστώθηκε ότι η διατροφή στις τρυφερές ηλικίες μπορεί να επηρεάσει την νοητική ικανότητα και ανάπτυξη. Έτσι, ήδη στην ηλικία των 8 ετών, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερος.

Ο πρώτος σκύλος που ανέβηκε στο Έβερεστ

Η ιδιοκτήτρια του, Joanna Lefson, τον βρήκε να πεθαίνει από πείνα σε χωματερή στη Ινδία και αποφάσισε να τον σώσει.

Περιποιήθηκε τον Rupee, τον σίτισε με πολλές πρωτεΐνες και τον έκανε γερό και δυνατό. Τώρα είναι το πρώτο σκυλί στον πλανήτη που μαζί με την ίδια έζησε 10 ημέρες στο Έβερεστ. Επειδή το σκυλί γεννήθηκε στα Ιμαλάια, δεν υποφέρει από την ασθένεια του υψομέτρου, όπως τα περισσότερα σκυλιά. «Όταν τον βρήκα στη χωματερή ήταν 8 μηνών, δεν θα ζούσε πάνω από μια ώρα. Ήταν εντελώς αφυδατωμένος και αδύναμος. Σε λίγες ημέρες όμως βρήκε τον παλιό καλό εαυτό του», δήλωσε η Joanna.