Back to Top

Ο φόβος μας για τα φίδια είναι έμφυτος

Ο φόβος για τα φίδια είναι γραμμένος στα γονίδια του ανθρώπου, αλλά και στα γονίδια των πρωτευόντων θηλαστικών γενικότερα.

Η Λιν Ίσμπελ, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Η.Π.Α.) και μέλος της ερευνητικής ομάδας, πιστεύει ακόμα ότι η ισχυρή και έγχρωμη όρασή του ανθρώπου και των πρωτευόντων θηλαστικών, εξελίχθηκε κυρίως για την αναγνώριση και την αποφυγή των φιδιών. Τα πρωτεύοντα, εξάλλου, είναι κυρίως ζώα των δέντρων και για εκατομμύρια χρόνια μοιράζονται τις φυλλωσιές με επικίνδυνα ερπετά.

Η πιο καθαρή λίμνη παγκοσμίως (+photo)

Η Crater Lake κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο.

Βρίσκεται στις Η.Π.Α. και δεν έχει ούτε παραποτάμους να χύνονται στο εσωτερικό της ούτε και ανοίγματα σε κάποιο σημείο, που να τη φέρνουν σε επαφή με άλλα ύδατα. Τροφοδοτείται αποκλειστικά με νερό από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που λιώνουν από τα γύρω βουνά,  Καταγάλανα νερά, σχεδόν διάφανα καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια της λίμνης, που φτάνει τα 4 χιλιόμετρα σε πλάτος, ενώ οι αντανακλάσεις της συνθέτουν ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.

Θεραπευτικές οι επιδράσεις της μουσικής

Η μουσική φαίνεται ότι ενδείκνυται και ιατρικούς σκοπούς, καθώς παρουσιάζει και «θεραπευτικές» ιδιότητες:

01. Ενισχύει την ικανότητα της ανάγνωσης: Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε παιδιά σχολικής ηλικίας, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που λάμβαναν «μουσική εκπαίδευση» είχαν αυξημένες αποδόσεις στα μαθήματα του σχολείου και ιδιαίτερα στη γνώση του λεξιλογίου και του αλφάβητου.