Back to Top

Οι ψηλοί άνθρωποι είναι πιο πετυχημένοι

Οι πιο ψηλοί άνθρωποι είναι και πιο πετυχημένοι στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με έρευνα.

Τα ανώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, φαίνεται πως κοιτάζουν κυριολεκτικά αφ’ υψηλού τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα και τις φτωχότερες χώρες, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο προσωπικός και ο εθνικός πλούτος φαίνεται να συσχετίζονται με το ύψος των ανθρώπων. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η ποιότητα διατροφής των ανθρώπων εξαρτάται και από την οικονομική κατάσταση τους.

Κροκόδειλος ή αλιγάτορας; Σε τι διαφέρουν;

Εκτός από το όνομά τους που διαφέρει αισθητά, οι αλιγάτορες ζουν κατά κανόνα σε γλυκά νερά. 

Οι κροκόδειλοι  (εικόνα αριστερά) από την άλλη, μπορούν να ζήσουν και σε γλυκά και σε αλμυρά νερά. Επιπλέον, το ρύγχος ενός κροκόδειλου είναι μακρύτερο και λεπτότερο, ενώ τα μάτια τους είναι πιο μπροστά σε σχέση με του αλιγάτορα. Το μεγαλύτερο ωστόσο κοινό σημείο και των δυο ειδών είναι η αχίλλειος πτέρνα τους:

Η ιστορία των «Greeklish»

Τα Greeklish είναι στην ουσία η ελληνική γλώσσα, γραμμένη όμως με το λατινικό αλφάβητο. 

Ο όρος προέρχεται από τις λέξεις greek και english (γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα). Πρόκειται απλά για ένα είδος μεταγραφής. Τα greeklish δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που γεννήθηκε στο διαδίκτυο. Αντίθετα εμφανίστηκε σε διάφορους τόπους και εποχές και εφαρμόστηκε από διάφορες ελληνικές κοινότητες με διαφορετικούς τρόπους.

Rabbit Island: Ένα νησί μόνο για κουνέλια

Το ιαπωνικό νησί «Okunoshima» προσφέρει κατοικία σε πάνω από 300 είδη κουνελιών.

«Το νησί των κουνελιών» («Rabbit Island») όπως είναι γνωστό, συγκεντρώνει την προσοχή  όχι μόνο των ντόπιων, αλλά και ξένων τουριστών και διεθνών μέσων. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το νησί φιλοξενούσε εργοστάσια για τη παραγωγή δηλητηριωδών αερίων.

Σε τι ωφελεί η σοκολάτα τον οργανισμό μας;

Η κατανάλωση σοκολάτας είναι άκρως ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα οφέλη της είναι:
.
1. Η κατανάλωση σοκολάτας ωφελεί την καρδιά, καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, την χοληστερίνη και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

2. Έρευνες δείχνουν όμως ότι οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα μπορεί να έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους.

3. Η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας το κίνδυνο διαβήτη.