Back to Top

Γιατί μας εκνευρίζουν όσοι μιλούν στο τηλέφωνο;

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες σε δημόσιους χώρους είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για όσους είναι υποχρεωμένοι να τις ακούνε.

Κύριο λόγο αποτελεί το γεγονός ότι ακούμε μόνο το ένα από τα δυο άτομα της συνομιλίας, χωρίς παράλληλα να μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτήν την ακούσια ακρόαση. Είμαστε δηλαδή υποχρεωμένοι να την υποστούμε, ακριβώς επειδή ο χώρος είναι συνήθως δημόσιος ή κοινόχρηστος.

Αυτοκίνητο κινείται με θαλασσινό νερό

Το ηλεκτροκίνητο όχημα Quant e-Sportlimousine κινείται με τη «δύναμη του ωκεανού»

Δεν πρόκειται για ένα απλό αυτοκίνητο, αλλά για ένα σπορ αυτοκίνητο με εντυπωσιακές επιδόσεις: Διαθέτει ιπποδύναμη 960 Hαλόγων με αυτονομία κίνησης 600 χλμ. ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Το κατασκεύασμα φέρει την υπογραφή της εταιρείας Nanoflowcell AG, με έδρα στη Βαντούζ (Λίχτενσταϊν).

Τα φρούτα αποτελούν ασπίδα στο εγκεφαλικό

Η κατανάλωση φρούτων καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακού νοσήματος έως και 40%.

Σύμφωνα με βρετανική και κινέζικη επιστημονική έρευνα, όσο περισσότερα φρούτα τρώμε καθημερινά, τόσο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειώνεται. Οι καρδιαγγειακές νόσοι (εμφράγματα, εγκεφαλικά κ.α.) είναι η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Τράπεζα μαζί με το δάνειο δίνει δώρο μια γάτα

Μια πρωτότυπη προσφορά κάνει η «Sberbank», μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας.

Όποιος σκοπεύει να αγοράσει κατοικία με στεγαστικό δάνειο από την τράπεζα Sberbank, αυτή του κάνει δώρο και μια γάτα. Η τράπεζα παραχωρεί αρχικά την γάτα για λίγες ώρες μέχρι να μπει ο δανειολήπτης στο καινούργιο του σπίτι μαζί της. Και αυτό γιατί στη Ρωσία οι γάτες θεωρούνται ότι φέρνουν τύχη. Στη συνέχεια, ο δανειολήπτης αποφασίζει αν θα κρατήσει τη γάτα ή αν θα την επιστρέψει στην τράπεζα. Για να καλύψει μάλιστα όλες τις προτιμήσεις, η τράπεζα έχει μια λίστα με 10 διαφορετικές γάτες για να διαλέξουν οι πελάτες της.

Με εξαφάνιση απειλούνται οι ελέφαντες

Ο πληθυσμός των ελεφάντων της Αφρικής έφτασε στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας του.

Έρευνα του Πανεπιστημίου στο Κολοράντο (Η.Π.Α.) αποκαλύπτει ότι κάθε χρόνο γεννιούνται λιγότεροι ελέφαντες από όσοι πεθαίνουν. Από το 2010 μέχρι το 2013 ο πληθυσμός των ελεφάντων μειώνεται κατά 2% ετησίως (35.000 ελέφαντες κατά μέσο όρο), αν και κάθε περιοχή επηρεάζεται με διαφορετικό τρόπο.Με αυτούς τους ρυθμούς τα ζώα θα εξαφανιστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας του θανάτου

Άλλο ένα γεγονός προστίθεται στη λίστα με τα αίσχη που προέβη ο γερμανικός στρατός στον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Ένας πολύ διαφορετικός αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 1942 μεταξύ μιας ομάδας Σοβιετικών αιχμαλώτων και των Γερμανών κατακτητών. Θεωρείται ως ο συγκλονιστικότερος αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου, γνωστός ως «αγώνας του θανάτου» (The death match). Λόγω της γερμανικής εισβολής στην ΕΣΣΔ το 1941, πολλοί ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου κατατάχθηκαν αναγκαστικά στο στρατό.