Back to Top

Η Disney εμπνέεται από πραγματικά τοπία

Η Disney είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες παραγωγής ταινιών και κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.

Ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που δίνει την έμπνευση στους σχεδιαστές της Disney για να δημιουργήσουν τα τοπία τους στα κινούμενα σχέδια και στις ταινίες. Παρόλο που η ομοιότητα των κτηρίων μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού κόσμου είναι εκπληκτική, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πηγαίνει στο μυαλό η εν λόγω σύγκριση.

Η άγνωστη πτυχή του Αδόλφου Χίτλερ (+Photo)

Πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική, ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας επερχόμενος καλλιτέχνης. 

Η μεγάλη του αγάπη για τη ζωγραφική τον έκαναν να στραφεί στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης (1907-1908), από όπου όμως απορρίφθηκε δύο φορές εξαιτίας της μειωμένης του ικανότητάς. Τα δείγματα ζωγραφικής του, μπορεί να μην εντυπωσίασαν την Ακαδημία, αλλά δεν είναι έργα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο καθένας μας. Καταδεικνύουν την άλλη πλευρά του Χίτλερ, την ευαίσθητη, με πολύχρωμα τοπία και προσωπογραφίες να κυριαρχούν στις επιλογές του.

Οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Το Economist Intelligence Unit δημοσίευσε τη λίστα πόλεων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. 

Η κατάταξη έγινε με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: Σταθερότητα, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, υποδομές, πολιτισμός και περιβάλλον. Η λίστα περιλαμβάνει πόλεις που καταφέρνουν να βελτιώνονται διαρκώς σε όλους τους τομείς, προσφέροντας στον κόσμο υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής.