Back to Top

Το ναυάγιο του Τιτανικού είχε προβλεφθεί

Κι όμως το ιστορικό Ναυάγιο του Τιτανικού δεν προβλέφθηκε από μηχανικούς και ερευνητές, αλλά από έναν συγγραφέα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον, προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί. Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το βιβλίο του έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Γιατί λέμε «Θα γίνω χαλί να με πατήσεις»;

Η παραπάνω έκφραση πρωτοχρησιμοποιήθηκε στα χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Στα χρόνια εκείνα, υπήρχαν ειδικοί δάσκαλοι, οι οποίοι δίδασκαν σε διάφορους ανθρώπους την κολακεία. Μέσω της κολακείας,  οι άνθρωποι εκείνοι είχαν στόχο να κερδίσουν κάποια θέση στα ανάκτορα. Όλοι οι επιτυχόντες ονομάζονταν «αυλοκόλακες».

Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στα αεροπλάνα;

Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν είναι η πιθανότητα πτώσης ενός αεροπλάνου. 

Σε περίπτωση όμως που δυστυχώς γίνει, οι πιθανότητες επιβίωσης αυξάνονται στους επιβάτες του πίσω μέρους. Μια δοκιμή που έγινε στην έρημο Σονόρα (Μεξικό), έδειξε ότι σε περίπτωση συντριβής ενός μεγάλου αεροσκάφους, το  μπροστινό τμήμα καταστρέφεται σχεδόν ολοκληρωτικά, ενώ το μεσαίο και κυρίως το πίσω μέρος φαίνεται να «αντέχουν».

Το τηλέφωνο του ντους βλάπτει την υγεία

Τα τηλέφωνα των ντους ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη που έγινε  στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο (Η.Π.Α.). Ακόμη κι αν το τηλέφωνο δεν φαίνεται βρώμικο, μπορεί να είναι πηγή επικίνδυνων μικροβίων που εισέρχονται στο σώμα μας, καθώς σχεδόν ένα στα τρία φιλοξενεί υψηλά επίπεδα ενός μυκοβακτηρίου που προσβάλλει τους πνεύμονες. Η συγκέντρωση του συγκεκριμένου μικροβίου βρέθηκε να είναι 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση  με το φυσιολογικό.