Back to Top

Ποιο μήνα γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά;

Έρευνα αποκαλύψει την ύπαρξη σχέσης μεταξύ του μήνα που γεννιούνται τα παιδιά και της δύναμης που αποκτούν.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ (Αγγλία), αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που γεννιούνται μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες αθλητικές επιδόσεις στη ζωή τους. Οι ερευνητές κατέληξαν σε συμπέρασμα, αφού μελέτησαν 8.000 παιδιά και κατέγραψαν πληροφορίες για τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη.

Και στον Ήλιο βρέχει (+video)

Ομάδα επιστημόνων του Trinity College στο Δουβλίνο (Ιρλανδία) μελέτησε τις βροχές πλάσματος που ξεσπούν στον Ήλιο.

Οι ειδικοί  τις ονομάζουν «στεμματικές βροχές» και αποτελούνται από πλάσμα. Με τον όρο «πλάσμα» περιγράφεται η κατάσταση της ύλης στην οποία αυτή δεν λαμβάνει συγκεκριμένο όγκο και σχήμα που να οφείλεται στην ίδια (όπως συμβαίνει στα αέρια). Επιπλέον, τα ηλεκτρικά φορτισμένα ατομικά σωματίδια της ύλης (ιόντα και ηλεκτρόνια), βρίσκονται ελεύθερα και όχι σε μοριακούς δεσμούς.

Το «ανέκδοτο» του ποδοσφαίρου

400 οπαδοί έχασαν τον τελικός της ομάδας τους γιατί μπερδεύτηκαν και πήγαν σε άλλη πόλη.

Για τις 10.05.2012 είχε προγραμματιστεί ο τελικός του Europa League (Ευρωπαικό κύπελλο ποδοσφαίρου) να διεξαχθεί στο Βουκουρέστι. Αντίπαλες δυο ισπανικές ομάδες: Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρόλο που τα εισιτήρια του αγώνα είχαν εξαντληθεί μήνες πριν, μερικοί κάτοχοί τους δεν βρέθηκαν ποτέ στο γήπεδο. Περίπου 400 καθίσματα παρέμειναν άδεια, καθώς τόσοι οπαδοί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αντί να πάνε στο Βουκουρέστι, πήγαν στην Βουδαπέστη.

Πρόστιμο 50 ευρώ σε όσες φοράνε μίνι φούστα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η περίεργη αυτή νομοθεσία ισχύει στη Νότια Κορέα.

H πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χιε ενέκρινε κυβερνητικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται και επίσημα οι μίνι φούστες. Αυτό σημαίνει ότι όσες γυναίκες φορούν κοντές φούστες θα πληρώνουν πρόστιμο περίπου 50 ευρώ.