Back to Top

Οι γάτες είναι καλύτεροι κυνηγοί από τις τίγρεις

Έρευνα Βρετανών επιστημόνων υποστηρίζει πως οι κατοικίδιες γάτες είναι καλύτεροι κυνηγοί και από τίγρεις και από λιοντάρια.

Η ερευνητική ομάδα τοποθέτησε πομπούς GPS και μικρές φορητές βιντεοκάμερες σε 100 γάτες, παρακολουθώντας τες στη συνέχεια σε τρία διαφορετικά αστικά περιβάλλοντα. Ο εξοπλισμός παρακολούθησης αποκάλυψε πως όλες οι γάτες (οικόσιτες και μη) διατηρούν το κυνηγετικό τους ένστικτο, με μόνη διαφορά ότι οι «καλοταϊσμένες» γάτες τείνουν να παίζουν με το θήραμά τους πριν το σκοτώσουν.

Αφλατοξίνες: Ο σιωπηλός μας καρκίνος

Οι αφλατοξίνες είναι οι πιο καρκινογόνες ουσίες που υπάρχουν και τις καταναλώνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Οι αφλατοξίνες παράγονται κυρίως από τα είδη Aspergillus flavus και Aspergillus parasiticus. Είναι μια κατηγορία δομικός συσχετιζόμενων τοξικών μεταβολιτών που παράγονται από μύκητες (Sweeney and Dobson 1998). Οι τέσσερις σημαντικές φυσικός απαντώμενες αφλατοξίνες είναι οι: AFB1, AFB2, AFG1 και η AFG2 (fig.1).

Γιαγιά διέκοψε παιχνίδι ποδοσφαίρου (video)

Με την παρέμβαση μίας γιαγιάς διακόπηκε η αναμέτρηση παιδικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Σπάρτακο Γραικοχωρίου και Αστέρα Παραποτάμου στο Καστρί Θεσπρωτίας, όταν αποφάσισε να διασχίσει το γήπεδο από τη μία άκρη στην άλλη. Το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε στις 17.01.2015.


Πηγές: www.gazzetta.gr