Back to Top

Το στρες οδηγεί στο γκριζάρισμα των μαλλιών

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το στρες και το άγχος μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο γκριζάρισμα των μαλλιών μας.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Mayumi Ito από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναφέρει ότι οι ορμόνες του στρες προκαλούν την «μετανάστευση» της μελανίνης, στην οποία οφείλεται το χρώμα των μαλλιών, μακριά από τους θύλακες της τρίχας. Πρόκειται ωστόσο για μια «μετανάστευση» χωρίς επιστροφή.

Μία εκκλησία για τρεις όμως θρησκείες

Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και Ιουδαίους (Εβραίους) θα κατασκευαστεί στο Βερολίνο.

Τα σχέδια είναι έτοιμα και οι ελπίδες μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνουν οι νικητές του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου (στην πλατεία Petriplatz)

Μόλις το 5% πλένει σωστά τα χέρια του

To 95% των ανθρώπων δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε μικρόβια και πιθανές ασθένειες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μετά από πολύωρη παρατήρηση 3.749 ατόμων σε δημόσιες τουαλέτες, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες τείνουν να αγνοούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες το πλύσιμο των χεριών. Το 15% των ανδρών δεν έπλυνε καθόλου τα χέρια του, συγκριτικά με το 7% των γυναικών. Ένα σημαντικό ποσοστό από όσους έπλυναν τα χέρια τους, άφησε ανενόχλητες τις πιθανές εστίες μικροβίων, καθώς σαπούνι χρησιμοποίησε το 50% των ανδρών και το 78% των γυναικών.