Back to Top

Ποιος ήχος είναι ο πιο δυνατός;

Ο πιο δυνατός ήχος είναι πιθανότατα ο θόρυβος εκτόξευσης ενός διαστημικού λεωφορείου. 

Η έντασή του υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200 ντεσιμπέλ (db), αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς, καθώς είναι τεχνικά αδύνατο να τοποθετηθεί ένας μετρητής ήχου κάτω από τους πυραυλοκινητήρες. Ούτε θα ήταν φρόνιμο να βιώσει κανείς μια τέτοια ηχητική εμπειρία, γιατί θα έχανε ακαριαία την ακοή του.

Το Ίντερνετ ζυγίζει όσο μια φράουλα


Το ήξερες ότι το Ίντερνετ ζυγίζει όσο μια μεγάλη φράουλα;
.
Ο μαθηματικός Τζων Κουμπιάτοβις, προσπάθησε να υπολογίσει το βάρος που προστίθεται σε έναν αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων (ebook reader) κάθε φορά που "φορτώνεται" ένα βιβλίο. Ο Κουμπιάτοβις έβγαλε το συμπέρασμα χρησιμοποιώντας την γνωστή εξίσωση του Αϊνστάιν Ε=mc2 και εκτίμησε τελικά ότι το γέμισμα με ηλεκτρονικά βιβλία ενός Kindle χωρητικότητας 4GB, θα αυξήσει το βάρος του κατά ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του γραμμαρίου.

Το μεγαλύτερο σχολείο του κόσμου

Πρόκειται για το σχολείο «Montessori School», που βρίσκεται στη πόλη Lucknow  (Ινδία). 

Είναι το μεγαλύτερο σχολείο του πλανήτη, με 2.500 καθηγητές και με 45.000 μαθητές εγγεγραμμένους στο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, αριθμός ο οποίος αυξάνεται συνεχώς από χρονιά σε χρονιά. Το σχολείο, που λειτουργεί αρκετές δεκαετίες, παρέμεινε κλειστό για κάποιο διάστημα. Άνοιξε ξανά το 1959, έχοντας τη χρονιά εκείνη μόλις 5 μαθητές.