Back to Top

Το πρόσωπό σου δείχνει πόσα παιδιά θα κάνεις

Γυναίκες που πιο έχουν ήπια χαρακτηριστικά επιθυμούν διακαώς να κάνουν οικογένεια.

Μάλιστα, αν έχουν μεγάλα μάτια, σαρκώδη χείλη και μύτη μικρή και πλακουτσωτή σαν κουμπάκι, είναι πολύ πιθανό να γίνουν πολύτεκνες μαμάδες. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου St Andrews στη Μεγάλη Βρετανία, πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα των οιστρογόνων (θηλυκές ορμόνες), που όσο περισσότερα είναι, εκτός από το άρωμα γυναίκας που προσδίδουν, καλλιεργούν και το μητρικό ένστικτο.

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Το κλειδί είναι οι μεταλλαγές στο μιτοχονδριακό DNA,  η πηγή ενέργειας δηλαδή των κυττάρων.

Τα μιτοχόνδρια έχουν το δικό τους DNA, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που βρίσκεται στον πυρήνα του κυττάρων. Σε όλα σχεδόν τα είδη, το μιτοχονδριακό DNA περνάει στους απογόνους αποκλειστικά από την μητέρα, δίχως μεσολάβηση του πατέρα. Και αυτή η ευθεία γραμμή κληρονομικότητας μπορεί να επιτρέπει την συσσώρευση επιβλαβών μεταλλαγών.

Οι χώρες με τον μικρότερο αριθμό τουριστών

Οι πολίτες τους δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τουρίστες, ενώ τα μαγαζιά με τα σουβενίρ είναι ελάχιστα.

Πρόκειται για χώρες χωρίς αξιοθέατα, επικίνδυνες ή αποκλεισμένες, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα δημοφιλείς ως τουριστικοί προορισμοί. Ο διάσημος νορβηγός περιηγητής Γκούναρ Γκάρφορς συνέταξε για λογαριασμό της υπηρεσίας στατιστικών στοιχείων του ΟΗΕ μια λίστα με τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες στον κόσμο.

Πλάσμα: Η τέταρτη κατάσταση της ύλης

Στην καθημερινότητα μας συναντάμε την ύλη σε τρεις καταστάσεις: Σε αέρια, σε στερεή και σε υγρή.

Κάθε μια από αυτές τις καταστάσις της ύλης, καθορίζεται από το ενεργειακό περιεχόμενο της. Έτσι, με αύξηση ή μείωση της ενέργειας, μπορούμε επιτρέπει να περάσουμε από την μία στην άλλη κατάσταση (π.χ. από υγρή σε αέρια). Επίσης, η περαιτέρω προσφορά ενέργειας δύναται να μετατρέψει το μακροσκοπικά ουδέτερο αέριο σε μία ιονισμένη κατάσταση της ύλης, η οποία καλείται πλάσμα.