Back to Top

Τα Angry Birds κυκλοφορούν και σε αναψυκτικά

Με μεγάλη επιτυχία κυκλοφορούν ήδη στη Φιλανδία, σε διάφορες γεύσεις, τα λεγόμενα «Angry Drinks». Το αν θα κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα παραμένει ακόμα άγνωστο.

Η πιο βαθιά σπηλιά του κόσμου (+photo)

Το σπήλαιο της Krubera (ή σπήλαιο Voronya) είναι το βαθύτερο γνωστό σπήλαιο στη Γη.

Βρίσκεται στην οροσειρά Arabika Massif του δυτικού Καυκάσου, κοντά στην πόλη Gagra της Αμπχαζίας. Το βάθος της φτάνει τα 2.191 μέτρα. Πολλές αποστολές προσπάθησαν να καταδυθούν στον πάτο της προκειμένου να την εξερευνήσουν. Το 2001, για πρώτη φορά μια ουκρανική αποστολή σπηλαιολόγων κατέβηκε μέχρι τα 1.710 μέτρα βάθος, τραβώντας τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Χαλί που καταλαβαίνει ποιος περπατά πάνω του


Ένα χαλί με ευαισθησίες, αλλά και με αστυνομικό δαιμόνιο κατασκεύασαν οι Βρετανοί.

Εφοδιασμένο με δίχτυ οπτικών ινών στο εσωτερικό του, το οποίο ανιχνεύει την κίνηση και την πίεση των πελμάτων σε αυτό, παρατηρεί τα βήματα αυτού που το πατά και αντιλαμβάνεται τις ανεπαίσθητες διαφορές στον τρόπο βαδίσματος του καθενός (π.χ. αν σέρνει τα βήματά του, αν προτιμά να στηρίζεται περισσότερο στο ένα πόδι).

Το διαμάντι των 3.106 καρατίων

Το διαμάντι, που φέρει το όνομα Cullinan (Κάλιναν), είναι το βαρύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Ανακαλύφθηκε στην επαρχία Γκάουτενγκ της Νοτίου Αφρικής το 1905 και είναι επίσης γνωστό και ως Μεγάλο άστρο της Αφρικής. Το ακριβές βάρος του ήταν 3.106,75 καράτια και είχε το μέγεθος ενός μήλου. Κάθε καράτι, που αποτελεί τη μονάδα μέτρησης όλων των πολύτιμων λίθων, αντιστοιχεί σε 0,2 γραμμάρια.