Back to Top

Και οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν αγώνες

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί ιστορικοί διαμέσου ενός αποκρυπτογραφημένου παπύρου.

Οι ιστορικοί του King’ s College (Λονδίνο), αποκρυπτογράφησαν έναν ελληνικό πάπυρο που είχε ανακαλυφθεί πριν από έναν αιώνα. Μέσω αυτού αποδείχθηκε ότι το αποτέλεσμα ενός αγώνα πάλης ανάμεσα σε δύο εφήβους ήταν προαποφασισμένο. Το αρχαιοελληνικό συμβόλαιο ανακαλύφθηκε στην αιγυπτιακή πόλη Οξύρυγχο, όπου ζούσαν πολλοί Έλληνες στην αρχαιότητα.

Που βρίσκονται τα μικρόβια που μας απειλούν;

Είναι γεγονός ότι τα μικρόβια βρίσκονται παντού. Ωστόσο μερικές εστίες αυτών, λανθασμένα δεν κινούν καθόλου υποψίες.

Μερικά αντικείμενα συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα και για αυτό καλό θα ήταν να τα έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να τα φροντίζουμε και να τα απολυμαίνουμε συχνότερα. Μερικές από τις σημαντικότερες «άγνωστες» φωλιές μικροβίων είναι:

Το 2040 θα σκοτωθούν εκατομμύρια άνθρωποι

Επιστήμονες της NASA δήλωσαν ότι το 2040 η Γη θα συγκρουστεί (πιθανόν) με τον αστεροειδή 2011 AG5.

Η καταστροφή θα συμβεί την 5η Φεβρουαρίου με τον αστεροειδή, του οποίου το μήκος είναι περίπου 150 μέτρα. Η πιθανότητα να συμβεί είναι 1 στις 625, και παρόλο που φαίνεται μικρή, είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από κάθε άλλον αστεροειδή που μας απειλεί άμεσα. 

Ο αρχαιότερος γαλαξίας του σύμπαντός μας

Εντοπίστηκε στα όρια του ορατού σύμπαντος, σε απόσταση 10,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός. 

Η ανακάλυψη αυτή ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς οι αστρονόμοι πίστευαν ότι είναι αδύνατο να υπάρξει γαλαξίας με τόσο καλοσχηματισμένους σπειροειδείς βραχίονες στην ταραχώδη πρώιμη ηλικία του σύμπαντος. Τότε, συγκρούονταν τα κοσμικά νέφη και τα αστρικά σώματα, γεγονός που δεν άφηνε εύκολα περιθώριο για συμμετρικές γαλαξιακές δομές. Στους σπειροειδής γαλαξίες εντάσσεται και ο δικός μας.