Back to Top

Παγκάκια - Βιβλιοθήκες στο Άμστερνταμ

Οι περιπατητές του Άμστερνταμ (Ολλάνδία) βρίσκουν πλέον τοποθετημένο σε αρκετά παγκάκια ένα κόκκινο μεταλλικό κλιπ.

Η συνέχεια του κλιπ κρύβει μια ωραία έκπληξη: Ένα ανάγνωσμα ή ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα, για να το διαβάσουμε και να μοιραστούμε. Η ιδέα της Pivot Creative «τρέχει» σε εννέα διαφορετικά σημεία γύρω από την πόλη του Άμστερνταμ, όπου καθημερινά διάφοροι χορηγοί μεταξύ των οποίων και η δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης παρέχουν υλικό για διάβασμα. 

Τι οδήγησε στην δημιουργία της ζωής;

Το εξελικτικό «Μπιγκ-Μπανγκ» της ζωής αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συμβάντα στην ιστορία του πλανήτη μας. 

Μπορεί τα πρώτα απλούστατα ζώα να εμφανίστηκαν πριν από περίπου 750 εκατομμύρια χρόνια, όμως ήταν πριν από 520 εκατομμύρια χρόνια που η ποικιλομορφία και η πολυπλοκότητα της ζωής «απογειώθηκαν». Η «Κάμβρια έκρηξη», όπως ονομάζεται εκείνη η περίοδος (πήρε το όνομά της από την ομώνυμη γεωλογική περίοδο όπου συνέβη) διήρκεσε περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια.

Ο θυμός είναι το πιο έντονο online συναίσθημα

Από όλα τα συναισθήματα, ο θυμός είναι αυτός που είναι ο πιο «μεταδοτικός» και εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στο διαδίκτυο.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Beihang (Κίνα), ανέλυσαν περίπου 70 εκατομμύρια μηνύματα (tweets) του κινεζικού κοινωνικού δικτύου Weibo, αντίστοιχου του Twitter, τα οποία προέρχονταν από περισσότερους από 200.000 χρήστες και αφορούσαν μια περίοδο έξι μηνών. Η μελέτη συνέκρινε τα online μηνύματα με βάση το βασικό συναισθηματικό περιεχόμενό τους (οργή, λύπη, χαρά, αηδία) και σε ποιο βαθμό επηρέαζαν άλλους χρήστες να εκφράσουν ανάλογα συναισθήματα.