Back to Top

Οι αρουραίοι θα φτάσουν σε μέγεθος προβάτου

Στο μέλλον, τα θηλαστικά θα εξαφανίζονται και τα τρωκτικά θα μεγαλώνουν.

Επιστήμονες από το Λέστερ (Ηνωμένο Βασίλειο) ισχυρίζονται ότι με την πάροδο του χρόνου τα ζώα θα εξελιχθούν σε οποιεσδήποτε μορφές τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να αποκτήσουν απογόνους. Ο γεωλόγος Jan Zalasiewicz παρομοιάζει το εύρημα της μελέτης με την κατάσταση της κρητιδική περιόδου, όταν ζούσαν οι δεινόσαυροι και υπήρχαν θηλαστικά σε μέγεθος αρουραίου η ποντικού.

Από τα έξι του εκπλήσσει με τη ζωγραφική του

Ο Kieron Williamson από το Norfolk (Αγγλία) έκανε την 1η έκθεση ζωγραφικής του σε ηλικία 6 ετών.

Γνωστός και με το χαρακτηρισμό «Μικρός Μονέ», ο Kieron (γεννημένος στις 04.08.2002) πουλά ήδη τους πίνακές του στο αστρονομικό ποσό των 25.000 ευρώ τον καθένα. Τα έργα του είναι περιζήτητα στον κόσμο και θεωρούνται μικρά ζωγραφικά αριστουργήματα. Πέρυσι οι συνολικές πωλήσεις του άγγιξαν το ένα εκατομμύριο ευρώ, εκπλήσσοντας τους πάντες.

Οι απαιτήσεις του Αϊνστάιν από τη σύζυγό του

Μπορεί το όνομά του να έχει γίνει συνώνυμο της μεγαλοφυΐας, αλλά στις σχέσεις του με τις γυναίκες έπαιρνε βαθμό κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου «His Life and Universe» του Γουόλτερ Ισάκσον, ο Άινσταϊν ήταν ένας αυστηρός, απαιτητικός και αυταρχικός σύζυγος, που φερόταν στη γυναίκα του Μαρίτς, σαν δούλα. Είχε συνάξει μάλιστα και μια λίστα, την οποία η σύζυγός του έπρεπε να τηρεί κατά γράμμα.