Back to Top

Ο άνθρωπος με τα περισσότερα Ρεκόρ Γκίνες

Ο Ashrita Furman γεννήθηκε το 1954, το ίδιο έτος που κυκλοφόρησε το 1ο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ως παιδί γοητευόταν από όλα τα ρεκόρ που διάβαζε και ονειρευόταν κάποτε να δει και το όνομά του να φιγουράρει εκεί μέσα. Δεν ασχολήθηκε ποτέ του με τον αθλητισμό και έτσι πίστευε ότι ποτέ δεν θα πετύχαινε ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ. Τουλάχιστον έτσι πίστευε μέχρι το 1978.

Πόσο άλλαξε το διαδίκτυο τα τελευταία 10 χρόνια;

Η ιστοσελίδα BestedSites δημιούργησε ένα infographic για να μας δείξει πως ακριβώς έχει αλλάξει το internet τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ενώ πριν από μια δεκαετία το ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού που είχε πρόσβαση στο internet ήταν μόλις 9.1%, σήμερα ξεπερνά το 33%. Η μέση ώρα χρήσης του διαδικτύου από 46 λεπτά την ημέρα εκτοξεύτηκε στις 4 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός ιστοσελίδων από 3 εκατομμύρια αυξήθηκε στα 555 εκατομμύρια, δηλαδή αύξηση της τάξεως 18500%.

H ιστορία του Game Boy

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή σειρά κονσολών χειρός. Όλες οι γενιές του έχουν καταφέρει να πουλήσουν πάνω από 250.000.000 κονσόλες.

Το πρώτο Game Boy κυκλοφόρησε το 1989. Δημιουργός του είναι ο Gunpei Yokoi, υπάλληλος τότε στη Nintendo. Το Game Boy έπρεπε να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις: Να είναι μικρό, ελαφρύ, φτηνό, ανθεκτικό και να έχει μια μεγάλη και ευρεία γκάμα παιχνιδιών. Κατάφερε να νικήσει αρκετούς ανταγωνιστές παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις, τα ανταγωνιστικά συστήματα ήταν δυνατότερα.

Το μέλι είναι θαυματουργή τροφή

Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές ιατρικές περιπτώσεις.

Το μέλι, παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, είναι μία τροφή απίστευτα υγιεινή, τα οφέλη της οποίας για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αδιαπραγμάτευτα. Εκτός του ότι συντελεί στη παράταση της ζωής, εμφανίζει και πολλές άλλες «θαυματουργές» ικανότητες:

Πώς ήταν ο Άρης πριν 4 δισεκατομμύρια χρόνια;

Oι επιστήμονες εκτιμούν πως πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια ο αφιλόξενος σήμερα πλανήτης έμοιαζε αρκετά με τη Γη.

Το εργαστήριο Goddard Conceptual Image Lab της NASA δημιούργησε ένα video που παρουσιάζει πώς ήταν ο Άρης εκείνη την εποχή βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί ως σήμερα, τα οποία υποστηρίζουν ότι κάποτε ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν γεμάτος λίμνες και κανάλια νερού. Όπως εξηγεί ο Δρ. Joseph Grebowsky στον Άρη υπάρχουν κανάλια τα οποία, όπως και στη Γη, παρουσιάζουν σημάδια διάβρωσης από τη ροή του νερού.

Αντικείμενα γραφείου για προχωρημένα μυαλά

Καφές και μπισκότα σε ένα ποτήρι
........................................................................................................................................

Τα 45 πράγματα που μου έμαθε η ζωή

Η Συγγραφέας του παρακάτω κειμένου είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Πρώην δημοσιογράφος από το Κλίβελαντ του Οχάιο, Η Ρεγγίνα Μπρετ έγραψε με αφορμή τα γενέθλιά της: «Για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, έγραψα κάποτε στη στήλη μου στην εφημερίδα, τα 45 πράγματα που μου έμαθε η ζωή. Ήταν το πιο πετυχημένο άρθρο που έγραψα ποτέ».