Back to Top

Σχηματίζεται γαλαξιακός «γίγαντας»

Ένα εκπληκτικό κοσμικό φαινόμενο εξελίσσεται σε απόσταση πέντε δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. 

Τέσσερα τεράστια γαλαξιακά σμήνη βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης. Όταν ολοκληρωθεί, θα σχηματιστεί ένα γαλαξιακό σμήνους που θα αποτελείται από χιλιάδες γαλαξίες. Το φαινόμενο εντοπίστηκε αρχικά από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Το Facebook «προδίδει» τη μοναξιά μας

Όσο περισσότερες προσωπικές πληροφορίες δημοσιεύονται από χρήστες του Facebook, τόσο περισσότερο μοναξιά νιώθουν.

Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη, η κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων λειτουργεί ως υποκατάστατο της πραγματικής μας ζωής. Οι άνθρωποι μάλιστα, που τείνουν να δημοσιεύουν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, βιώνουν και τη μεγαλύτερη μοναξιά.

Το φως από τα κινητά μας παχαίνει

Η χρήση smartphone, tablet ή pc το βράδυ μπορεί να μας ανοίξει την όρεξη και κατά συνέπεια να αυξήσει το βάρος μας.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Σικάγο (Η.Π.Α.) διαπίστωσε την ύπαρξη μιας σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στο μπλε φωτός που εκπέμπεται από τις εν λόγω συσκευές, με την αύξηση της όρεξης, καθώς όπως διαπιστώθηκε, το μπλε φως αυξάνει το αίσθημα πείνας για αρκετές ώρες, ακόμα κι αν κάποιος έχει φάει πριν εκτεθεί σε αυτό.

Ίσως τα Στρουμφάκια είναι κομμουνιστές

Από μια διαφορετική σκοπιά, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα Στρουμφάκια ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία.

1. Δεν είναι Ρατσιστές, καθώς τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις.
2. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.
3. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές.
4. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας, μεταξύ των οποίων και της Στρουμφίτας).