Back to Top

Σημαίες χωρών φτιαγμένες από τρόφιμα

Oι παρακάτω σημαίες δημιουργήθηκαν από φαγητά χαρακτηριστικά για την κάθε χώρα. Φυσικά, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει.

    Ιταλία:

Ασυνήθιστη φιλία μεταξύ τσιτάχ και αντιλόπης

Ο φωτογράφος Michel Denis-Huot απαθανάτισε με έκπληξη το σπάνιο αυτό περιστατικό.

Εξέφρασε μάλιστα και την έκπληξή του δίνοντας παράλληλα και μια πιθανή εκδοχή: «Η αντιλόπη ήταν πολύ τυχερή, γιατί τα τσιτάχ είχαν ολοκληρώσει το κυνήγι τους και ήταν όχι μόνο χορτάτα αλλά και κουρασμένα. Οπότε ασχολήθηκαν μαζί της φιλικά και πολιτισμένα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα την είχαν καταβροχθίσει». Το περιστατικό συνέβη στην Κένυα και οι εικόνες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια μια εκδρομής για σαφάρι στο Masai Mara.

Πως λειτουργεί το YouTube; (+video)

Το ήξερες ότι κάθε λεπτό προστίθενται sto youtube videos συνολικής διάρκειας 100 ωρών;

Πιθανότατα δεν περνά ημέρα που να μην τύχει να παρακολουθήσουμε έστω και ένα μικρό video στο YouTube, είτε από τον υπολογιστή μας, είτε από κάποια φορητή συσκευή. Στην σελίδα του  youtube εισέρχονται περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο επισκέπτες κάθε μήνα. Πόσοι όμως από όλο αυτό το τεράστιο κοινό γνωρίζουν πως πραγματικά λειτουργεί;

Πανεπιστήμιο που μοιάζει με κυψέλες μελισσών

Ο αρχιτέκτονας Thomas Heatherwick σχεδίασε το νεόκοπο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (NTUC ) στην πόλη Nanyang της Σιγκαπούρης.

Το σχέδιό του έλαβε όχι μόνο το βραβείο της Πράσινης Ανάπτυξης αλλά και αυτό του Πρωτότυπου Σχεδιασμού. Το κτήριο θα αποτελέσει τμήμα του ήδη υπάρχοντος πανεπιστημίου και θα περιλαμβάνει αίθουσες, χώρους συνάθροισης φοιτητών, εστία αλλά και αμφιθέατρα. Βασική αρχή σχεδιασμού ήταν η απομάκρυνση από το τσιμέντο και τον άσχημο συμβατικό σχεδιασμό των πανεπιστημίων που είναι κατά βάση κλειστός, χωρίς ανοίγματα, με μικρά δωμάτια και χώρους σκοτεινούς.