Back to Top

Πολλαπλασιασμός με άλλον τρόπο (video)

H κινέζικη μέθοδος πολλαπλασιασμού απλοποιεί και διευκολύνει κατά πολύ την πράξη του πολλαπλασιασμού.

Γιατί λέμε «Μας φλόμωσες» ;

«Φλώμος» ή «Φλόμο» είναι η ονομασία διαφόρων φυτών του γένους «βερβάσκον».

Κάποτε στους δρόμους της Αθήνας επικρατούσε πολύ βρωμιά. Συνεργία καθαρισμού δεν είχαν οργανωθεί ακόμα και η έλλειψη αποχετευτικών εγκαταστάσεων έκανε το πρόβλημα εντονότερο. Οι κάτοικοι της πόλης αναγκαζόταν να πετάνε τα σκουπίδια τους στους δρόμους. Όσο για τα νερά κάθε σπιτιού; Αυτά κατέληγαν σε αυλάκια που περνούσαν έξω από τα σπίτια τους.

Άνθρωπος ζει ευτυχισμένος ανάμεσα σε λιοντάρια

Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο ζωολόγος Kevin Richardson είναι περισσότερο γνωστός ως «The Lion Whisperer»

Η επαφή του με τα εν λόγω ζώα ξεκίνησε από μικρή ηλικία, με μικρότερα είδη, βατράχους, φίδια  πιθήκους κ.ά., που συνήθιζε να έχει ως κατοικίδια. Τελικά ο Kevin γοητεύτηκε από την άγρια ​​ζωή σε τέτοιο βαθμό που βρέθηκε να ζει ανάμεσα σε λιοντάρια, σπάζοντας κάθε κανόνα ασφαλείας αλλά και όσα ταμπού υπήρχαν -και υπάρχουν- γύρω από τα σαρκοβόρα άγρια ​​ζώα.

Πιο ευαίσθητοι οι άντρες από τις γυναίκες

Oι άντρες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι, όμως το κρύβουν διότι θέλουν να συμμορφώνονται με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Νευρολόγοι από τον οργανισμό έρευνας Mindlab International (Αγγλία) τονίζουν πως είναι ένας τεράστιος μύθος πως οι άντρες είναι οι «σκληροί» και οι γυναίκες οι ευαίσθητες. «Τα υπάρχοντα στερεότυπα των φύλων θέλουν τους άντρες να είναι στωικοί και τις γυναίκες συναισθηματικές, απόψεις που ενισχύονται από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσε ο νευροψυχολόγος δρ Ντέιβιντ Λιούϊς, διευθυντής του Mindlab.