Back to Top

Ανατομία ανθρώπινου σώματος με λουλούδια

Η καλλιτέχνις Camila Carlow κατάγεται από τη Γουατεμάλα αλλά ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Με τον τίτλο «Eye Heart Spleen», παρουσιάζει μια σειρά από γκροτέσκο έργα τέχνης με ανθρώπινα όργανα φτιαγμένα από πράσινο και πανέμορφα άνθη. Η ίδια συλλέγει τα υλικά της το πρωί και φωτογραφίζει τις συνθέσεις της στο φως της ημέρας έτσι ώστε τα γλυπτά της να είναι όσο το δυνατόν πιο ζωντανά. «Αυτό το έργο προσκαλεί τον θεατή να γνωρίσει καλύτερα τα ζωτικής σημασίας όργανά μας και να κατανοήσει το θαυματουργό έργο που κάνουν μέσα στο σώμα μας», λέει η Carlow.

Πανέμορφα σκυλάκια (photo)

Η καταγωγή του σκύλου εικάζεται ότι προέρχεται από τον κοινό λύκο, ο οποίος σε βάθους χρόνου έχει εξημερωθεί.

Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα παλαιά χρόνια. Έχει υμνηθεί πολλές φορές, κυρίως για την τάση του να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το αφεντικό τους στην προσπάθειά τους να τον σώσουν ή να το προστατεύσουν.

Λέμε περισσότερα ψέματα όσο κυλάει η ημέρα

Όσο κυλάει η ημέρα, τόσο οι ηθικές αντιστάσεις των ανθρώπων αρχίζουν να υποχωρούν. 

Έτσι, γίνονται λιγότερο έντιμοι και μπαίνουν ευκολότερα στον πειρασμό να πουν ψέματα, να κλέψουν, να εξαπατήσουν και γενικά να έχουν μια ανήθικη συμπεριφορά. Αυτό είναι το συμπέρασμα αμερικανικής έρευνας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία το πρωί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο τον οποίο όμως σταδιακά χάνουν.