Back to Top

Σοκολάτα με γεύση τυρί και κρεμμύδι

Η Ιρλανδική εταιρεία Tayto κατάφερε να μετατρέψει τη σοκολάτα από γλυκιά απόλαυση σε ένα αλμυρό σνακ.

Κυκλοφόρησαν μόλις 100.000 μπάρες της εν λόγω σοκολάτας και έγιναν αμέσως sold out, δημιουργώντας εντύπωση όχι μόνο στους θαυμαστές της γλυκιάς απόλαυσης αλλά και στο αφεντικό της Tayto, Eamon Eastwood, ο οποίος παραδέχτηκε ότι με τίποτα δεν περίμενε ότι η εκκεντρική απόφαση που πήρε θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στο καταναλωτικό κοινό.

14χρονος θεωρείται έξυπνοτερος του Αϊνστάιν

Ο 14ος Τζέικομπ Μπαρνέτ έχει δείκτη ευφυΐας 170 όταν ο ανθρώπινος μέσος όρος είναι 100. 

Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν θεωρείται ότι είχε δείκτη ευφυΐας 160, αν και η ευφυΐα του δεν μετρήθηκε ποτέ. Όταν  ο Τζέικομπ ήταν μόλις δυο χρονών, οι γιατροί τον διέγνωσαν με σοβαρής μορφής αυτισμό και ανακοίνωσαν στη μητέρα του ότι δεν θα μάθαινε ποτέ ούτε καν να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Η ιστορία έδειξε ότι δεν θα μπορούσαν να είχαν περισσότερο άδικο.

Η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου (photo)

Ανατρέχοντας στην Ευκλείδεια Γεωμετρία, αποδεικνύεται ότι όντως η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου.

Τι δεν ξέρεις για τα μωρά...

Πραγματικά γεγονότα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, στατιστικά στοιχεία, έρευνες και αποτελέσματα που αφορούν τα μωρά.

1. Ένα μωρό δεν μπορεί να γευτεί αλάτι μέχρι να είναι 4 μηνών. Η καθυστέρηση μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη των νεφρών, τα οποία αρχίζουν να επεξεργάζονται το νατρίου σε αυτήν την ηλικία.

2. Ένα νεογέννητο είναι πιο πιθανό να γυρίσει το κεφάλι τους προς τα δεξιά από ότι αριστερά.

Τα κατοικίδια οφελούν την καρδιά μας

Οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, κινδυνεύουν λιγότερο από προβλήματα καρδιάς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Καρδιολογικό Σύλλογο, η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ιδιοκτήτη για καρδιοπάθεια, καθώς σχετίζεται με λιγότερη παχυσαρκία, με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων (τριγλυκεριδίων) και χοληστερόλης. Σύμφωνα με τον καθηγητή ιατρικής Γκλεν Λιβάιν, όσοι έχουν κάποιο ζώο, είναι πιο δραστήριοι σωματικά, στο μέτρο που έβγαζαν συχνές βόλτες το σκύλο τους (ή άλλο ζώο).