Back to Top

Παπούτσια με ενσωματωμένο GPS

Έμπνευση τους αποτέλεσαν τα μαγικά παπούτσια της ηρωίδας από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ».

Ο Ντομινίκ Γουίλκοξ, ένας καλλιτέχνης από τη Βρετανία, που έχει πάρει μάστερ στη Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών της Αγγλίας, κατασκεύασε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία διαθέτουν σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS). Δείχνουν στο κάτοχό τους τη σωστή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο προορισμό του.

Εξαρτήσεις που δεν παραδεχόμαστε

Η εξάρτηση μπορεί να αφορά και μερικές αθώες φαινομενικά συνήθειες που δύσκολα όμως μπορούν να σταματήσουν. Αυτές είναι:

Αγάπη: Και όμως η αγάπη μπορεί να γίνει εξάρτηση σύμφωνα με τους επιστήμονες και τονίζουν πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγαπούν απλά για να αγαπούν. Πέρα από πρόσωπα και χαρακτήρες, αρκετοί νιώθουν έντονη την ανάγκη να αγαπούν και να φροντίζουν κάποιον ακόμη και αν δεν τους ταιριάζει. Η ανασφάλεια και ο φόβος της μοναξιάς, συχνά υπερνικούν την καθημερινότητα που βιώνει ένα ζευγάρι και έτσι κάποιοι συνεχίζουν να είναι μαζί από φόβο.  κάτι που οδηγεί σε συμβατικές σχέσεις, σε γάμους από συνήθεια και ανολοκλήρωτες προσωπικότητες.

Γιατί ο εγκέφαλός μας έχει δυο ημισφαίρια;

Τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου δημιουργούνται στον άνθρωπο όταν είναι ακόμα έμβρυο (2η-4η εβδομάδα κύησης).
.
Το αριστερό ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για την αντίληψη του χρόνου, την ομιλία, τη γραφή, την αντίληψη του λόγου, τον συμβολισμό, τη λεκτική μνήμη, την αναλυτική σκέψη. Το δεξί ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για την οπτική αντίληψη του χώρου, του χιούμορ, τα συναισθήματα την επικοινωνία, την «γλώσσα του σώματος», την δημιουργικότητα, την φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση.