Back to Top

Γιατί λέμε «Τα βρήκε μπαστούνια»;

Η παραπάνω φράση δεν έχει προέλθει από τα χαρτιά της τράπουλας.

Προήλθε ύστερα από το πάρσιμο του φρουρίου της Ακροκόρινθου από τους Φράγκους το 1208 μ.Χ. Τη νίκη τους αυτή μάλιστα, τη γιόρταζαν κάθε χρόνο με τελετές και ιππικούς αγώνες. Στους ιππικούς αγώνες, που διοργανώθηκαν 100 χρόνια αργότερα, δυο μονομάχοι ήταν ιδιαίτερα ξακουστοί: Ο 20χρονος Ελληνογάλλος δούκας των Αθηνών Γουίδος, και ο φημισμένος Νορμανδός Μπουσάρ.

Σχολείο πληρώνει τους μαθητές για να διαβάζουν

Σχολείο στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α., προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους μαθητές, προκειμένου αυτοί να πάρουν καλούς βαθμούς.

Οι διευθυντές μαζί με τους καθηγητές σκέφτηκαν πως ένα μόνο «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών τους δεν αρκεί για να τους παρακινήσει να διαβάζουν περισσότερο ώστε να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις. Και επειδή οι βαθμοί είχαν πάρει εδώ και καιρό την κατιούσα, άλλαξαν γραμμή πλεύσης. 

Ένας σκίουρος γεμάτος περιέργεια (+photo)

Η συνάντηση που είχε ο φωτογράφος Alan Wennington με έναν κόκκινο σκίουρο στη Μεγάλη Βρετανία, απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένας κατακόκκινος σκίουρος αποφάσισε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφική μηχανή του φωτογράφου, που ήταν τοποθετημένη στον κορμό ενός δέντρου, κοιτώντας το είδωλό του στο φακό και πατώντας διάφορα κουμπιά. Ικανοποιώντας την περιέργειά του, ο σκίουρος κατάφερε να τραβήξει μάλιστα αρκετές αυτοπροσωπογραφίες.