Back to Top

Σε ποιο ραντεβού πρέπει να λέμε το «σ'αγαπώ»;

Μπορεί να πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά, ωστόσο σύμφωνα με μελέτες δεν πρέπει να βιάζεσαι να λες το «σ‘ αγαπώ».

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 100.000 άνθρωποι, το «σ‘ αγαπώ»  πρέπει να  λέγεται γύρω στο 14ο ραντεβού ή μετά από  διάστημα τουλάχιστον 6 εβδομάδων. Φυσικά οι μελετητές τονίζουν ότι οι σχέσεις παρουσιάζουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές. Τέλος, για να μείνει μαζί ένα ζευγάρι χρειάζονται τουλάχιστον 60 ραντεβού ή 30 εβδομάδες.

Το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου

Έχουν παρασκευαστεί μόλις δώδεκα φιάλες ουίσκι «Bowmore Islay 1957» στον πλανήτη.

Κάθε φιάλη «Bowmore Islay 1957» κοστίζει περίπου 150.000 ευρώ. «Πρόκειται για ένα σπάνιο συλλεκτικό μπουκάλι malt ουίσκι που προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Σκωτίας, γεγονός που το καθιστά περιζήτητο ανάμεσα στους λάτρεις του είδους.Το ουίσκι μεταφέρει γεύσεις από βατόμουρα, κασίς, σύκα, θαλασσινό αλάτι και ευκάλυπτο που συνδυάζονται από μαύρη σοκολάτα και γκρέιπφρουτ, αφήνοντας μια δυνατή επίγευση περγαμόντου και αστεροειδούς γλυκάνισου», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου παρασκευής.

Όταν ένα αστέρι εκρήγνυται (+photo)

Μια εικόνα με ένα μπλε νεφέλωμα, το οποίο βρίσκεται 1.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. 

Πρόκειται για τις συνέπειες μιας έκρηξης σουπερνόβα (έκρηξη αστεριού όταν φτάνει προς το τέλος της ζωής του), η οποία υπολογίζεται ότι σημειώθηκε πριν από 5.000 με 8.000 χρόνια. Η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν ορατή με γυμνό μάτι από τους κατοίκους της Γης. Τη φωτογραφία τράβηξε το τηλεσκόπιο GALEX (Galaxy Evolution Explorer), το οποίο εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο του 2003.

Τα παιδιά που έχουν τερηδόνα είναι πιο κοντά

Παιδιά με τερηδόνα, παρατηρήθηκε πως έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και ύψος.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 163 παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 7 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως σε παιδιά με τερηδόνα, τόσο το βάρος τους, όσο και το ύψος τους, ήταν χαμηλότερο σε σχέση με παιδιά που δεν είχαν τερηδόνα. Ωστόσο, η οδοντιατρική τους αποκατάσταση, οδήγησε σε αύξηση του σωματικού τους βάρους και ύψους.

Πως συμπεριφέρονται τα ζώδια μετά το σεξ;


ΚΡΙΟΣ: Οκ, ας το ξανακάνουμε!

ΤΑΥΡΟΣ: Πεινάω, δώσε μου την πίτσα!

ΔΙΔΥΜΟΣ: Είδες πουθενά το τηλεχειριστήριο;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Και... πότε παντρευόμαστε;

ΛΕΩΝ: Δεν ήμουν απίστευτα τέλειος;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Σήκω, πρέπει να πλύνω τα σεντόνια!

Γιατί φοράμε «μαρτίτσι» κάθε Μάρτιο;

Το «μαρτίτσι» φοριέται και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, για να μην σκοντάφτει ο κάτοχός του.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, το «μαρτίτσι» (Μάρτης ή και Μαρτιά), δεν αφήνει τα πρόσωπά μας να καούν από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης. Η προέλευσή του εθίμου μας ταξιδεύει στην αρχαία Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια: Εκεί, οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων, συνήθιζαν να δένουν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.