Back to Top

Γρίφος: Ποιον συμπαθεί ο Βαγγέλης;

Ο Βαγγέλης, ένα αξιαγάπητο παιδί, πήγε 6 χρονών και άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο.

Από τις πρώτες του ημέρες στο σχολείο ξεχώρισε ορισμένα άτομα. Συμπάθησε την Άρτεμις και τον Αντώνη, αλλά δεν συμπάθησε καθόλου τον Αλέξανδρο. Επίσης συμπάθησε την Δωροθέα, την Λένα, τον Γιάννη και τον Κώστα, αλλά καθόλου την Αγγέλα. Σήμερα γνώρισε και τη Μαρία. 

Η κιβωτός του Νώε ήταν στρόγγυλη (;)

Η Κιβωτός του Νώε είχε κυκλικό σχήμα, όπως ισχυρίζεται ο επιστήμονας Irving Finkel. 

Ο επιστήμονας του Βρετανικού Μουσείου, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, αφού διάβασε την περιγραφή του σκάφους σε μια βαβυλωνιακή πήλινη πλάκα, η εκτιμώμενη ηλικία της οποίας είναι περίπου 3.700 χρόνια. Η πλάκα, με περίπου 60 γραμμές σε σφηνοειδή γραφή, ανακαλύφθηκε από έναν ερασιτέχνη ιστορικό, τον Leonard Simmons τη δεκαετία του 1940.

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα του κόσμου

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας καταγράφτηκε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα παγκοσμίως.

Στις 23.05.2014, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται την κυκλοφορία της μεγαλούπολης των 20 εκατομμυρίων, καταγράφηκε ουρά μήκους 344 χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Κύριος υπαίτιος αυτού του γεγονότος ήταν η απεργία των οδηγών λεωφορείων, η οποία σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα και φημισμένη χαοτική κυκλοφορία στους δρόμους, ταλαιπώρησε για πολλές ώρες τους κατοίκους της πόλης.