Back to Top

Henry Ziegland: Ο πιο άτυχος ερωτευμένος

Μια ιστορία αγάπης, χωρισμού, εκδίκησης και ατυχίας πραγματοποιήθηκε το έτος 1883.

Ο Henry Ziegland είχε συνάψει σχέση με μια κοπέλα. Τα λόγια συγγενών και φίλων μαρτυρούσαν πως πρόκειται για τον απόλυτο έρωτα. Μια ημέρα, ξαφνικά ο Henry αποφάσισε να χωρίσει την κοπέλα του. Ατάραχος και απαθής της ανακοίνωσε την απόφασή του, χωρίς μάλιστα να δώσει κάποια πειστική εξήγηση. Εκείνη το πήρε πολύ βαριά και έπεσε σε μελαγχολία. 

Πώς δημιουργήθηκε το φεγγάρι;

Φως στο μυστήριο έριξαν με τα ευρήματά τους δυο ανεξάρτητες έρευνες.

Και οι δυο έρευνες στηρίζουν τα συμπεράσματά τους στην κοινώς αποδεχτή πια θεωρία της «γιγάντιας πρόσκρουσης». Συμπεραίνουν ότι ο σχηματισμός του φεγγαριού προήλθε από την ένωση συντριμμιών ενός πλανήτη που εκτοξεύθηκαν στο διάστημα, όταν αυτός συγκρούστηκε με τη Γη πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο πρώτος «αόρατος» ουρανοξύστης

Ο «Infinity Tower» έλαβε έγκριση για να κατασκευαστεί στην πόλη Σεούλ (Νότια Κορέα).

Ο ουρανοξύστης θα φτάνει τα 450 μέτρα σε ύψος, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι η ικανότητά του να εξαφανίζεται. Ο ουρανοξύστης θα διαθέτει μια σειρά από ειδικά LEDs και ένα σύστημα προηγμένης τεχνολογίας καμερών που θα του επιτρέπουν μέσω ειδικού προγράμματος υπολογιστών να εξαφανίζεται από τον ορίζοντα. Ή πιο σωστά διατυπωμένα, να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι εξαφανίζεται.