Back to Top

Πως οδηγούν τα ζώδια;


ΚΡΙΟΣ: Ο καλύτερος πελάτης των τροχονόμων. Του αρέσει η ταχύτητα και οι προκλήσεις. Είναι ικανός την στιγμή που κάποιος τον προσπερνά να αυξήσει ταχύτητα για να κερδίσει μία άτυπη κόντρα. Τραβάει τα βλέμματα των τροχονόμων χωρίς να είναι και πολυδιατεθειμένος να υπακούσει στα σήματά τους. Του αρέσουν τα κόκκινα αυτοκίνητα γιατί με αυτά εκφράζεται η επιθετικότητά του. Ο λόγος που καταλαμβάνει την 7η θέση στον πίνακα και όχι κάποια χειρότερη είναι πως δεν προλαβαίνει να προκαλέσει ατυχήματα γιατί συνήθως βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου με έναν ή περισσότερους τροχονόμους στο παράθυρό του.

Η ιστορία της Microsoft


Δημιουργός της δεν είναι άλλος από τον Bill Gates (γεννημένος στις 28.10.1955).

Η τραγική ειρωνεία είναι πως Bill Gates δεν τελείωσε ποτέ τις σπουδές του. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν το εμπόδισε να διαπρέψει στον τομέα των υπολογιστών. Από μικρή μόλις ηλικία έδειχνε τις ικανότητές τουαναπτύσσοντας μόλις στα 12 του χρόνια, δικά του προγράμματα. Το σχολείο, αναγνωρίζοντας το χάρισμα του, του αναθέτει την δημιουργία ενός προγράμματος για την οργάνωση των σχολικών μαθημάτων.

H «δίκαιη κούπα» του Πυθαγόρα (+video)


Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή «δίκαιη κούπα» είναι είναι μια ανακάλυψη του Πυθαγόρα

Την κατασκεύασε ο ίδιος, ώστε να πίνει αυτός αλλά και οι μαθητές του με μέτρο το κρασί, υπερτονίζοντας την έννοια του μέτρου και των ορίων. Η ιδέα του Πυθαγόρα ήταν απλή: Έπρεπε να περιοριστεί η απληστία στο ποτό. Πώς θα γινόταν αυτό; Αν το πήλινο ποτήρι αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί πλεονέκτης και το γεμίσει περισσότερο απ’ όσο πρέπει.