Back to Top

Η λίμνη με τα 22 ναυάγια (+photo)

Η λίμνη Huron με τα κρυστάλλινα νερά και τα 22 ναυάγια, βρίσκεται στο Οντάριο (Καναδάς). 

Τα 22 ναυάγια πλοίων που υπάρχουν στο βυθό της, είναι μερικά από τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ναυάγια του Καναδά, καθώς χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα. Συνδυασμένα με τον πρασινογάλαζο βυθό της λίμνης, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης.

Σπόροι φυτού περπατάνε και πηδάνε

Νέο τύπο κίνησης σε φυτό ανακάλυψαν Γάλλοι ερευνητές του πανεπιστημίου Joseph Fourier.

Χρησιμοποιώντας κάμερες και μικροσκόπια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς διασπείρονται οι σπόροι του φυτού Εκουιζέτο (Equisetum), γνωστό καις ως αλογοουρά. Διαπίστωσαν ότι οι σπόροι του φυτού έχουν πόδια που τυλίγονται και ισιώνουν όταν αλλάζουν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να σέρνονται ακόμα και να αναπηδούν στο έδαφος.

Το χωριό που χαρίζει σπίτι και δίνει δουλειά

Το χωριό «θαύμα» βρίσκεται στην ανατολική Κίνα κοντά στην πόλη της Σαγκάης. 

Σε μια περίοδο όπου ο υπόλοιπος κόσμος και το μεγαλύτερο κομμάτι της Κίνας προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την οικονομική επιβράδυνση, η πόλη Ουασί μοιάζει με το χωριό των θαυμάτων. Ιδρύθηκε το 1961 από τον τοπικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βου Ρενμπάο

Γιατί το καλαμπόκι σκάει όταν γίνεται ποπ κορν;

Τρεις βασικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του ποπ κορν.

Οι τρεις αυτοί παράγοντες δεν είναι άλλοι από (1) το κέλυφος του καλαμποκιού (2) το ποσοστό της περιεκτικότητας του σε νερό, και (3) ο πυρήνας του, που αποτελείται από άμυλο. Όταν το καλαμπόκι αρχίσει να θερμαίνεται, το νερό στο εσωτερικό του, αρχίζει να εξατμίζεται με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ατμοί.