Back to Top

Τα κύματα θερμαίνουν τις ακτές

Ήταν ένα φαινόμενο που περιέργως κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί να μελετήσει μέχρι πρόσφατα. 

Μελέτη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripss (Η.Π.Α.) αποκαλύπτει πως τα κύματα που σκάνε στις ακτές απελευθερώνουν ενέργεια η οποία θερμαίνει τα ρηχά νερά. Όταν μάλιστα ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, τα κύματα θερμαίνουν τις ακτές περισσότερο από όσο η ηλιακή ακτινοβολία.

Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας

Ιδανικές συνθήκες εργασίας προσφέρει η Google στο προσωπικό της.

Μεταξύ των άλλων, προβλέπονται και παροχές ακόμα και σε περίπτωση θανάτου ενός εργαζομένου: Αν ένας υπάλληλος της Google αποβιώσει όσο εργάζεται στην εταιρία, οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του ετήσιου μισθού του για τα επόμενα 10 χρόνια. 

Το ακριβότερο μπέργκερ στον κόσμο

Εστιατόριο στην πόλη Τσέλσι της Βρετανίας προσφέρει μια μοναδική γκουρμέ απόλαυση στους πελάτες του.

Το ακριβότερο μπέργκερ ονομάζεται «Glamburger» και κοστίζει 1.100 λίρες (1400 ευρώ περίπου). Τι περιέχει; Περιέχει ένα μπιφτέκι από ανάμεικτο βοδινό κρέας Kobe Wagyu και ελαφιού Νέας Ζηλανδίας, καρυκευμένο από καπνιστό αλάτι Ιμαλαΐων.

Γιατί χασμουριόμαστε;


Θεωρείται ως μια ακούσια ενέργεια, καθώς την κάνουμε ακόμη και πριν τη γέννησή μας.

Σύμφωνα με τον Robert Provine, επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Maryland, τα έμβρυα χασμουριούνται από την 11η εβδομάδα. Και ενώ το χασμουρητό συνήθως συνδέεται με την χαλάρωση και την υπνηλία, ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να αυξηθεί έως 30% κατά τη διάρκεια του χασμουρητού.