Back to Top

Τι σκέφτονται οι γυναίκες όταν οδηγούν;

Λιγότερο προσεκτικές από τους άντρες είναι οι γυναίκες οδηγοί κυρίως κάτω των 22 ετών. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της αμερικανικής ένωσης οδικής ασφάλειας. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, οι νεαρές γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο το κινητό τηλέφωνο, βάφονται, μακιγιάρονται, τρώνε και γενικά αφαιρούνται από το τιμόνι, τη στιγμή που οδηγούν.

Η ιστορία των καταστημάτων ΙΚΕΑ

Γνώριζες ότι το όνομα ΙΚΕΑ προέρχεται από τα αρχικά γράμματα του ιδρυτή του;

Ίνγκβαρ (το όνομα του ιδρυτή), Κάμπραντ (το επώνυμό του), Elmtaryd (το όνομα του κτήματος όπου μεγάλωσε), Agunnaryd (το όνομα του χωριού του). Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ γεννήθηκε το 1926 σε ένα χωρίο της Σουηδίας. Αποτελώντας μέλος μιας φτωχής οικογένειας ζούσε αρχικά πουλώντας σπίρτα και στη συνέχεια μολύβια, στυλό, ψάρια κτλ.

Ένας καρχαρίας που μοιάζει με καρτούν

Οι καρχαρίες δεν παύουν να αποτελούν τους πιο τρομακτικούς κυνηγούς του υδάτινου κόσμου.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να φοβηθεί αυτόν τον μπλε καρχαρία, αφού μοιάζει με ένα γλυκό πλάσμα βγαλμένο από καρτούν. Ο φωτογράφος Franco Banfi τράβηξε τις φωτογραφίες στο νησί Pico του Ατλαντικού στην Πορτογαλία θέλοντας να δείξει μια άλλη πλευρά των καρχαριών. Απ’ ότι φαίνεται ο 53χρονος Ελβετός πέτυχε το σκοπό του.

Κινδυνεύουν όσοι πίνουν πολύ καφέ

Περισσότεροι από 28 καφέδες την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων κάτω των 55 ετών.

Οι πιο μεγάλοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι πίνουν μεγάλες ποσότητες καφέ, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καπνίζουν και να ασκούνται λιγότερο, με αποτέλεσμα να υστερούν σε καρδιοαναπνευστική υγεία.